]]>

Aeroportul Internațional Antalya

Aeroportul Internațional Antalya

Aeroportul Internațional Antalya este unul dintre cele mai mari porturi aeriene din zona mediteraneană, primește anual peste 20 de milioane de pasageri. În timpul verii, în special în iulie și august, portul aerian devine unul dintre cele mai aglomerate din lume. Aici, turiști vin din 300 de destinații, care aparțin țărilor europene și CSI. Aeroportul cuprinde trei terminale, dintre care două sunt rezervate pentru zborurile internaționale.

În 1996, construcția aeroportului a fost începută de compania Bayindir Holding, care a avut ca scop, în proiectul său, să creeze o zonă separată pentru zboruri charter. Deschiderea oficială a portului aerian a avut loc la data de 4 aprilie 1998. Astăzi, aeroportul modern Antalya a câștigat mai multe premii internaționale. Consiliul Internațional European al Aeroporturilor în 2011 ia acordat titlul de cel mai bun aeroport de deservire al pasagerilor, în competiția "Tourism Oscar of Turkey», în 2012, a luat primul loc ca cel mai de succes proiect de investiții în domeniul turismului.

Terminal de aer Antalya este renumit prin calitatea de deservire al pasagerilor, nivelul ridicat de siguranță și responsabilitate socială. Funcționarea normală a complexului aerian este asigurat de aproximativ 2600 de specialiști de înaltă calificare. Personalul de la recepție pot explica în trei limbi: engleză, rusă și germană. În timpul verii, aeroportul este umplut cu reprezentanții marilor Tour- operatori și ghiduri, care sunt întotdeauna gata să ajute și să răspundă la întrebările vizitatorilor.

Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, specialiștii au dezvoltat o aplicație ICF, pentru telefoanele mobile pe platformă de android și iOS (Apple), care se numește Airports Mobile. Cu aplicația dată, utilizatorii vor avea întotdeauna acces la informațiile actuale despre zboruri, ofertele din magazinele duty-free și serviciile aeroportului. În plus, utilizatorii aplicației vor găsi hărțile terminalelor, precum și informații generale despre orașul Antalya și atracțiile sale.

În așteptarea zborului, pasagerii se pot bucura de o ceașcă de cafea turcească preparată în Turkish Coffee, să mănânce kebab delicios în Kebab Factory, să se bucure de dulciuri din Haribo, și să ia o gustare de la restaurantele cu auto deservire: Burgerking, Sbarro Pizza, Via Bistro, Subway. De asemenea, pasagerii pot vizita magazinele și cumpăra suveniruri din Master of Time, Turkish I.D., Atelier, astfel vor combina utilul cu plăcutul.

La aeroport, pasagerii vor găsi terminale bancare, centru medical, biroul bunurilor pierdute, birou de informație, birouri de închiriere auto, camera mamă și copil, precum și locuri de joacă pentru copii.

Terminalul de aer este situat la 13 km distanță de centrul orașului Antalya. Pentru a ajunge în centrul orașului puteți lua autobuzul № 600, care rulează zilnic între orele 6.00a.m.-01.00a.m., pe ruta aeroport – autogara, făcând mai multe opriri pe străzile principale ale orașului. Intervalul de mișcare - 30 de minute, tariful este de aproximativ 3 $. Ajungând la oprirea finală, pasagerii pot lua autobuze, care se deplasează în Kemer, Side, Alanya și în alte orașe din Turcia. O metodă alternativă de a ajunge în oraș sunt transferurile rezervate individual, ceea ce presupune o întâlnire la sala de sosire. La fel, pasagerii pot utiliza întotdeauna serviciile taxiurilor locale.
 

Planul aeroportului


Planul aeroportului Antalya