]]>

Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Chișinău a fost construit în 1960. Primul zbor internațional a fost făcut în 1990, când aeroportul nu a avut încă un statut internațional.

În 1995 aeroportul a primit statut internațional. Aeroportul este un membru activ al Airports Council International (regiunea europeană), "Aeroport" Asociația de țările CSI, precum și ALFA ACI (asociație L'des Aeroports de Langue Francaise Associes a l'International al Consiliului Aeroports).

La moment, din Aeroportului Internațional Chișinău zborurile sunt efectuate într-un sir de țări.

De la aeroport in oras functioneaza regulat autobuz-și exprime "A", cu un interval de 40 de minute, un autobuz de transfer la fiecare 10 minute, și exprima taxi - la cerere.

Fumatul in aeroport este permis strict in locurile special desemnate: la intrarea in terminal și in cafeneaua, care se află în sala de plecare în zona sterilă la etajul al doilea.

Aeroportul Internațional Chișinău respecta următoarele reguli de înregistrare, stabilite de companiile aeriene:
  • 1 oră 30 minute - 2 ore inainte de plecare
  • 3 ore înainte de plecare - pentru Air Moldova

Înregistrarea se finiseaza cu 40-50 minute înainte de plecare. Serviciul check-in online al Aeroportul Chișinău este simplu și convenabil, permițând să se înregistreze un grup de până la 6 pasageri cu rezervare unică. Pentru a utiliza acest serviciu, este nevoie de acces la Internet și posibilitatea de a imprima tichetul de îmbarcare înainte de a pleca spre aeroport.

Avantajele acestei forme de înregistrare este de a economisi timp, precum și posibilitatea de a selecta locul preferat în salonul aeronavei. Lista companiilor aeriene care oferă înregistrare online poate si precizează în administrația aeroportului.

Adresa poștală: MD-2026, Moldova, Chisinau, Aeroportul Internațional Chișinău, bul.Dacia, 80/3
Direcția Aeroportul. Telefon: +373 22526060 Serviciul informatii al Aeroportul. Telefon: +373 22525111
Fax: +373 22524427
E-mail: hotline@airport.md

Schema aeroportului


Schema aeroportului Chisinau