]]>

Aeroportul Internațional Viena, Schwechat

Aeroportul Internațional Viena

Aeroportul Internațional Viena                            Schwechat                                    Tara: Austria                                      Cod IATA: VIE                                     Orarul: 24/24

Aeroportul Internațional Viena este localizat în Schwechat la o distanță de 18 km sud-est de centrul Vienei. Acesta este unul dintre cele mai mari și cele mai aglomerate din Austria.

Datorită poziției sale geografice în centrul Europei, este unul dintre cele mai importante noduri de conexiune cu un număr tot mai mare de destinatii din Europa Centrală și de Est. Aeroportul din Viena a fost punctul de sosire sau plecare a peste 22 de milioane două sute de mii de pasageri în 2012.

Aeroportul din Viena are o infrastructură dezvoltată, asfel pe lângă operațiunile legate de aeroport acesta oferă o gamă completă de servicii asociate: operațiunile la sol, servicii de securitate precum și diverse activități comerciale.

Astfel, pe lângă pistele de zbor în cadrul aerportului mai sunt 101 de posturi de parcare, inclusiv 8 poziții de andocare de pe East Pier, 12 pe West Pier și de până la 17 de poziții de andocare cu privire la extinderea terminalului Terminal 3. De asemenea se găsesc aproximativ 61 de magazine si 31 de restaurante într-o zonă de 19.000 m². Aeroportul mai are un parc de birouri, un centru de transport aerian de marfă și un VIP & centru de afaceri.

Aeroportul mai deține și o stație de cale ferată cu cele mai importante linii. Cu trenul S-Banh pasagerii pot ajunge în central Vienei, ce se află la o distanță de 18 km de aeroport. Trenul merge la fiecare 30 de minute în intervalul de ore 05:00-22:00.

O altă modalitate de a ajunge în oraș sunt autobuzele care circulă în ambele direcții spre oraș și spre aeroport în intervalul de ore 05:30-01:00. Autobuzele circulă la fiecare 20:30 de minute.

În plus direct de la aeroport sunt autobuze cu destinațiile: Brno,  Bratislava, Kosice, Budapesta, și alte orașe importante.

Viena, capitala Austriei este un oraș care ne impresionează prin diverse obiective și atracții turistice. O mare parte a acestora se află în central orașului și pot vizitate într-un timp scurt. Noi vă recomandăm să nu ratați: Palatul Schonbrunn, Catedrala Sf. Stefan care este și simbolul libertății Vienei, Palatul Belvedere care ne oferă o priveliște minunată;parcul Prater; cartierul Muzeelor din Viena și multe altele.

De asemenea Viena a fost capitală imperială și reședință a familiei imperiale de Habsburg. Iar centrul Vechi al orașului și castelul Schönbrunn sunt trecute în lista monumentelor patrimoniului mondial de UNESCO.

Inainte de calatorie informati-va privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Viena pe
AVIA.MD HOTELURI.