]]>

Aeroportul Amsterdam Schiphol

Aeroportul Amsterdam Schiphol

Aeroportul Amsterdam Schiphol este principalul aeroport al Olandei, renumit pentru infrastructura sa foarte dezvoltată și servici impecabile. Capacitatea aeroportului este de 50 de milioane de pasageri pe an. Aeroportul din Amsterdam este și principalul, pe motiv că, staționează faimoasele companii aeriene ca: KLM, Transavia, Martinair, și punctul semnificativ de transfer pentru Northwest Airlines.

Din 16 septembrie 1916, a fost lansată deschiderea oficială a aerodromului militar, însă peste 4 ani, a fost adaptat pentru necesitățile aviației civile. Pe tot parcursul existenței sale, Schiphol a fost de șapte ori votat ca cel mai bun aeroport din lume (prima dată în 1980, ultimul - în 2003). Pe lângă aceasta, a mai fost distins cu titlul de "Cel mai bun aeroport din Europa", timp de 15 ani consecutivi (1988-2003).

Aspectul bine gândit al terminalului, o gamă largă de diverse servicii, îl alătură de cele mai confortabile aeroporturi din Europa. Dacă aveți un zbor programat cu transfer îndelungat în Schiphol, nu vă faceți griji, nu veți avea parte de ore plictisitoare. Pe teritoriul aeroportului sunt servicii de divertisment, care vă vor ajuta să vă relaxați: proceduri de înfrumusețare în centrul SPA, exerciții la sala de sport, sauna.

Doriți să încercați norocul? Cazinoul vă va ajuta. Doriți să citiți? Magazinul cu ziare și o bibliotecă este la dispoziția dumneavoastră. Vreți să vă îmbogățiți cultural? Vă duceți direct spre filială Muzeului Rijksmuseum, unde sunt prezentate tablouri de artiștii olandezi. Vreți să anunțați rudele că sunteți în siguranță? Accesul gratuit la Wi-Fi vă permite să le conectați pe Skype sau vayber. Este necesar să vă conectați partenerii de afaceri? Sălile de întâlnire dotate cu echipamente de birou necesare, la dispoziția dumneavoastră. Urgent e nevoie să faceți cumpărături? Magazinele cu branduri renumite nu vă vor lăsa să plecați cu mâna goală. Copilul este obraznic? Loc de joacă pentru copii va corecta situația. Doriți să vă relaxați și să dormiți? Șase hoteluri de diferite categorii sunt gata în orice moment pentru a vă oferi o cameră confortabilă, cu izolarea sunetului. La aeroport vă puteți chiar căsători, câteva fotografii încărcate pe rețelele de socializare imediat vor șoca prietenii și rudele.

Aeroportul este situat la 18 km de centrul orașului. Autobuzul de la Schiphol- Amsterdam rulează ziua împrejur, o călătorie va costa 15 euro. Intervalul dintre rute ziua este de 30 minute, pe timp de noapte - o oră. Cel mai ieftin pentru a ajunge în centrul orașului este cu trenul, costul biletului constituie 4 euro. Gara este situată cu un etaj mai jos de sala de sosire.
 

Schema aeroportului


Schema aeroportului din Amsterdam