]]>

Antalya

Antalya

Antalya este capitala din provincia turcă cu același nume, situată pe coasta mediteraneană, la poalele muntelui Tyunektepe. Orașul pitoresc este un centru turistic popular cu o infrastructură bine dezvoltată și un element esențial în Riviera turcească.

Orașul a fost fondat în 159 î.Hr., printr-un decret al regelui grec Attala al II-lea. În 133 î.Hr., el a fost capturat de legionarii romani și a devenit locul reședinței de iarnă al împăratului Adrian. Mult timp, Antalya a fost condusă de Imperiul Roman și apoi de imperiul Bizantin. În 1426, orașul a fost în posesiunea Imperiului Otoman. La începutul anilor 60 din secolul trecut, în Antalya plină de resurse de agrement, s-au repezit fluxuri de turiști.

Aeroportul Internațional Antalya - primul loc unde sosesc turiștii, care doresc să își petreacă vacanța în Riviera Turceasca. Terminalul modern, personalul prietenos și nivelul înalt de deservire permite să estimați ospitalitate turcească bine-cunoscută peste tot în lume.

Orașul fiind o destinație turistică majoră, oferă o mulțime de oportunități pentru activități în timpului liber: complexe sportive, parcuri de apă și parcuri de distracții, delfinariu, cluburi și discoteci în aer liber, mall-uri si magazine mici cu suveniruri și produse locale, restaurante și cafenele în stil național. Excursiile maritime cu barca pot fi combinate cu un tur al zonei înconjurătoare, pescuit și înot în cele mai curate ape ale Mării Mediterane.

Orașul are multe monumente și atracții, care merită atenția turiștilor. Puteți începe cu istoria poporului turc, spre exemplu, cu simbolul Antalyei – Moscheea Yivli cu un minaret foarte înalt, apoi să admirați Poarta lui Adrian ridicată de romani, după o plimbare prin cartierul Kaleici, care este poreclită "Turcia în miniatură". Oaspeții din străinătate, care se așteaptă la un program mai amplu de excursii, vor fi interesați să viziteze Muzeul de Arheologie, Parcul "mini-oraș", turnul Hidirilik, orașul antic Perge, peșterile din Karain, precum și în parcurile naționale: cascada Duden și cascada Kursunlu.

Tehnologiile moderne permit să cumpărați bilete pentru o varietate de transport, stând acasă în fața calculatorului. Serviciu AVIA.MD vă oferă sistemul de rezervări on-line, cu care puteți cumpăra bilete de la Chișinău spre Antalya. E de ajuns să introduceți datele de plecare, și după o clipă, veți obține o imagine completă despre zboruri. În plus, utilizatorii serviciului vor putea cumpăra bilete Chișinău – Antalya la prețuri mai mici, dacă cunoașteți data plecării din timp. Tabelul, la fel, informează despre costul zborurilor, pentru datele adiacente și indică opțiunea cea mai economica.

Pe resursa AVIA.MD HOTELS puteți găsi hotele cu servicii de înaltă calitate în Antalya și în apropierea sa. Avantajul sistemului este că oferă opțiuni de cazare, concepute pentru a se potrivi cu fiecare buget, de la apartamente și hoteluri economice până la reprezentanții mari de lanțuri hoteliere.