]]>

Aeroportul Internațional Atena

Aeroportul Internațional Atena

Țara: Grecia

Cod IATA: ATH

Orarul: 24/24


Aeroportul Internațional Atena mai este cunoscut și sub numele de Elefthérios Venizélos, a fost deschis în 2001. Este situate în regiuna Atikka, la 25 km distanță de centrul Atenei. Acesta este cel mai mare aeroport din Grecia și deservește anual peste 12 milione de pasageri, în 2009 cifra s-a ridicat la 16 milioane. Aeroportul din Atena deservește și liniile low-cost.

Către și de la aeroport se poate ajunge cu taxiul, autobuzul, metroul și trenul. Astfel, mai multe rute de autobuze circulă între Atena, Pireu și aeroport. De asemenea sunt autobuze care fac legătura dintre aeroport și destinații precum: Lavrio, Kalyvia şi Keratea.

Transportul suburban leagă aeroportul de stația de cale ferată Lavrio, Kalyvia şi Keratea și portul Pireu.

Pentru confortul pasagerilor în cadrul aeroportului sunt o serie de restaurante și baruri. De asemenea fcailități precum bănci, bancomate, oficiu poștal, telefoane gratuite. În plus sunt servicii de prim ajutor, servicii medicale de urgență, farmacie și zonă de joacă pentru copii. În caz că sunteți om de afaceri atunci aeroportul vă pune la dispoziție un centru de afacei cu birouri, telefoane, sală de conferințe, articole de papetărie, tehnică de birou.

Iar dacă doriți să procurați ceva atunci aveți la dispoziție magazine cu un spectru larg de produse: suvenire, ziare, produse tradiționale grecești, duty-free, tutungerie.

Și desigur pentru persoanele cu dizabilități aeroportul oferă mai multe facilități cum ar locuri de parcare, scări rulante, spații pentru odihnă, vehicule electrice, sistem de alarmă etc. A

Atena este un oraș fabulos pentru turiști cu o mulțime de obiective turistice, încât dacă aveți ocazia să mergeți nu ratați. Noi vă recomandăm cu drag portul Atenei Pireu, aici sunt și câteva muzee specializate pe bărci, vapoare și mare în general. Desigur în lista dvs de obiective trebuie să se regăsească Parthenonul de pe Acropole cu o istorie frumoasă precum și zona veche a orașului, Monastiraki.

Inainte de calatorie informati-va privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Atena pe AVIA.MD HOTELURI.


Schema aeroportului


Schema aeroportului din Atena