]]>

Aeroportul Barcelona El Prat

Aeroportul Internațional Barcelona El Prat

Țara: Spania

Cod IATA: BCN

Orarul: 24/24


Aeroportul Internațional Barcelona El Prat este amplasat în El Prat de Llobregat la o distanță de 12 km față de capital Spaniei. Acesta cel de-al doilea aeroport din Spania ca mărime și importanță, dar în același timp este cel mai mare aeroport din regiunea Catalonia. De asemenea se situează pe poziția 31 în topul celor mai aglomerate aeroporturi din lume. Anual aeroportul este tranzitat de peste 34 milioane de pasageri, perioada cea mai aglomerată fiin vara.

Aeroportul este specializat în cursele din interiorul țării, dar are zboruri și spre destinații internaționale din Europa, Asia, America, Africa.

Mijloacele de transport disponibile spre și de la aeroport sunt taxiurile, autobuzele, autocarele. Astfel, există un serviciu de autobuz cu destinația finală Plaça de Catalunya. De asemenea sunt și autobuze care pleacă spre El Prat. Trenul este o altă modalitate de transport, astfel, linia ferată suburban cu numărul 10 face legătura dintre aeroport și central orașului Estació de Franςa. De asemenea trenul are și mai mlte opriri intermediare, iar durata unei călătorii este de circa 30 de minute.

În apropierea aeroportului este amplasată o parcare public cu 13 mii de spații de parcare.

Persoanelor cu dizabilități le sunt asigurate facilități ca toalete, spații de parcare, telefoane adaptate, rampe, scări rulante sau ascensoare.

În caz că nu cunoașteți ceva sau sunteți debusolați pe teritoriul aeroportului operează șase puncte de informații. Pentru a petrece timpul plăcut și util sunt mai multe magazine, cafenele, restaurant și baruri. Astfel, puteți achiziționa diverse suvenire, bijuterii, cărți sau ziare. În același timp este asigurat accesul la internet, o serie de bancomate și case de schimb valutar precum și un oficiu poștal. Pentru oamenii de afaceri aeroportul asigură cu săli de ședință, sau sala Catalunya Meeting Room asigurată cu tehnică de birou și tehnică pentru conferință. În plus sunt șase saloane VIP disponibile în zona parcării.

Barcelona este o destinație de vis pentru turiștii din întreaga lume. Aici sunt o serie de obiective turistice care merită văzute și de care cu siguranță veți rămâne impresionant. Noi vă recomandăm Sagrada Familia care este o capodoperă neterminată a celebrului Gaudi, și în același timp este unul dintre locurile cele mai vizitate în Barcelona. Un alt loc impresionant este dealul Montjuic care are în vârf un parc cu același nume. Un parc minunat care te impresionează prin faună și peisaje. Alte parcuri ce merită văzute din Barcelona sunt parcul Guell și Ciutadella. De asemenea nu ratați muzeul Pablo Picasso, Arcul de Triumf din Barcelona și Piața Boqueria care este cea mai popular piață alimentară din Barcelona.

Inainte de calatorie informati-va privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Barcelona pe AVIA.MD HOTELURI.


Schema aeroportului


Schema aeroportului El-Prat din Barcelona