]]>

Aeroportul Girona din Barcelona

Aeroportul Girona din Barcelona

Țara: Spania
Cod IATA: GRO
Orarul: 24/24

Aeroportul Girona din Barcelona este atractiv pentru pasagerii ce vizitează țara în calitate de turiști. Acesta este situat la o distanță de 13 km de oraș. În cadrul eroportului operează 10 companii aeriene. În 2009 acesta a fost tranzitat de cinci milioane de pasageri.

Aeroportul Girona este foarte accesibil, astfel încât spre și dinspre aeroport sunt mai multe tipuri de mijloace de transport care fac șegătura. Taxiurile disponibile non-stop leagă aeroportul de stațiunile din Costa Brava. De asemenea sunt curse regulate de autobuz care fac legătura dintre aeroport ți stația Estación del Norte de lângă Arcul de Triumf din Barcelona. Orarul autobuzelor este sincronizat cu orarul zborurilor. Totodată sunt și autocarele Sarfa care fac conexiunea dintre aeroport și diverse stațiuni din Costa Brava. În plus sunt și rute către destinațiile: Barcelona, Girona, Granollers – Mataró, Le Boulou și Perpignan.

Aeroportul din Girona are o infrastructură dezvoltată și diverse facilități pentru confortul pasagerilor. În cadrul aeroportului sunt peste trei mii de locuri de parcare, dintre care 46 sunt rezervate șoferilor cu dizabilități. Pentru pasagerii care își așteaptă cursa sunt o serie de cafenele și restaurante, de asemenea câteva fast-food-uri. Dacă dorți să cumpărați câteva suvenire atunci vă stau la dispoziție câteva magazine și un multi-shop, precum și magazine alimentare. Pentru iubitorii de lectură sau pentru cei ce caută un ziar cu ultimele noutăți sunt stand-uri cu cărți și ziare, dar și câteva librării.

La fel aeroportul deține o sală de întruniri bine echipată ce este oferită în chirie, precum și alte facilități adiționale pentru oamenii de afaceri. În plus în apropierea aeroportului sunt situate mai multe hotele.

Persoanelor cu dizabilități le sunt create condiții pentru acces și comoditate. Astfel, aeroportul este echipat cu rampe de acces, toalete și telefoane adaptate.

În caz că sunteți debusolați aeroportul vă pune la dipoziție un birou de informații. Și de asemenea în clădirea terminalului sunt și bancomate.

Odată ajunși în Barcelona noi vă sugerăm să vizitați: Sagrada Familia, capodopera neterminată a lui Antoni Gaudi, parcurile Guell, Ciutadella și Montjuic și muzeul Picasso.


 

Schema aeroportuluiSchema aeroportului din Girona