]]>

Beijing

Beijing

Beijing - capitala Republicii Populare Chineze, care tradusă din chineză înseamnă "capitala de nord". Orașul te farmecă cu aspectul dreptunghiular al clădirilor, unde toate străzile centrale sunt exclusiv de la nord la sud și de la vest la est, în conformitate cu principiile artei chinezești antice – fengshui. Capitala Chinei este un centru politic, cultural, educațional și turistic, unde în fiecare an este vizitată de 50 de milioane de străini.

Primele așezări pe teritoriul Beijingului modern au apărut aproximativ în primul mileniu î.Hr.. Primul împărat al Chinei este considerat reprezentantul familiei conducătoare Yan, apoi dinastiile una după alta s-au înlocuit: Han, Jin, Tang, Yuan, Ming, ultimul conducător a fost membrul dinastiei Qing. Înlocuirea caracteristică a dinastiilor chineze, constă în ceea că noua dinastie venea la putere, ca urmare a crizei sociale și economice acute. Răsăritul imperiului a avut loc în perioada 1425-1650 și 1710-1825, când Beijingul era considerat cel mai mare oraș din lume.

Beijing și zonele limitrofe sunt deservite de terminalul de aer, care intră în topul cinci al celor mai bune aeroporturi din lume – Aeroportul Internațional Beijing Capital.

Principalul punct de atracție din Beijing și toată China este obiectivul Patrimoniului Mondial – Palatul Gugun, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de Orașul Interzis. Zona de construcția a fost aleasă de astronomii influenți ai vremii, care au susținut că acest loc este centrul globului. Cel mai mare și cel mai faimos palat din lume a servit ca reședință pentru douăzeci și patru de împărații ai dinastiilor Ming și Qing. Încă o atracție, la fel, bine-cunoscută este Templul Cerului, celebru pentru "zidul ce reîntoarce sunetul." În programul de excursie este necesar de inclus și Palatul Imperial de Vara , unde veți putea admira ansamblul arhitectural, să faceți o plimbare de-a lungul lacului Kunming și să urcați pe muntele de longevitate. Desigur, fiecare vizitator străin se simte obligat să viziteze Marele Zid Chinezesc. În capitală sunt înregistrate oficial aproximativ șapte mii de relicve culturale, astfel localnicii nu exagerează, când pretind că la fiecare colț pot fi găsite obiective turistice. Pentru a face cumpărături este cel mai bine de dus la piețele locale: de ceai Malyadao, de antichități Pantszyayuan, de mătase Syushuy și de perle Chuanvan. De asemenea, multe magazine turiștii vor găsi pe strada principală din China “Chanantsze”. Bucătăria tradițională din Beijing o puteți încerca într-unul din barurile la modă situat în apropiere de Houhai, sau să uitați de normele sanitare și să cumpărați de la vânzătorii de pe strada bucate naționale ieftine și delicioase.

Proiectul AVIA.MD oferă oportunitate de a cumpăra bilete de la Chișinău la Beijing, la prețuri rezonabile. Doar introduceți datele de care aveți nevoie și sistemul de rezervare va afișa toate zborurile efectuate de către diferite companii aeriene. După ce ați ales zborul, puteți de sine stătător să rezervați imediat și să cumpărați biletul de avion cu destinația Beijing. Plată se efectuează cu ajutorul unui card de credit.

Împreună cu biletul de avion, puteți selecta și rezerva din resursa AVIA.MD HOTELS o camera în hotel din orice zonă al Beijingului. În așa mod, vă planificați călătoria visurilor voastre.