]]>

Aeroportul Internațional Beijing Capital

Aeroportul Internațional Beijing Capital

Aeroportul Internațional Beijing Capital – principalul complex aerian al Beijingului, de unde sosesc pasagerii din toate marile orașe ale lumii. Numele terminalului sună în chineză ca „Șoudu”. Capacitatea sa anuală ajunge la 80 de milioane de pasageri, ceea ce îl clasează pe al doilea loc în lume, în ceea ce privește traficul de pasageri. Este un nod important de schimb al marilor companii aeriene din China: Air China, China Southern Airlines și Hainan Airlines. Beijing Capital în ultimii ani, are o poziție puternică în primele cinci cele mai bune porturi aeriene din lume.

Aeroportul Internațional Beijing Capital a fost construit în 1958 și a devenit primul port de aer din China. La sfârșitul anilor '70, a fost nevoie de o extindere urgentă a terminalului, astfel încât la 1 ianuarie 1980, a fost inaugurarea oficială a noii clădiri. Cererea în creștere rapidă de transport aerian a favorizat o serie de programe pentru extindere și modernizare al terminalului. Jocurile Olimpice Beijing 2008 au contribuit, de asemenea, la dezvoltarea complexului, au fost construite: al treilea terminal, linii automate mini-metrou între aeroport și oraș, și a fost introdus sistem de alertă cu cinci niveluri pentru condiții meteorologice extreme și riscuri de securitate. Astăzi, Beijing Capital este un lider aerian cu cel mai mare trafic de pasageri din Asia, care este format din trei terminale, două turnuri de control pentru traficul aerian ce lucrează concomitent și trei piste.

Zona comercială a aeroportului se extinde pe 45000m², care oferă pasagerilor o mulțime de oportunități, pentru ași petrece timpul util în așteptarea zborului. Mai mult de 70 de restaurante, precum și reprezentanți ai lanțurilor mari de fast-food, oferă preparate din bucătăria tradițională chineză, meniu continental și o mare varietate de feluri de mâncare, preparate din cele mai bune rețete din lume. Oaspeții din străinătate, care nu au reușit să facă suficiente cumpărături în capitală, o pot face în numeroasele buticuri și magazinele duty-free, cu o gama largă de suveniruri, gadget-uri electronice, haine, produse cosmetice, parfumuri, etc. În fiecare dintre terminale, pasagerii vor găsi hotel pentru o oră. De asemenea, aeroportul dispune de toate instrumentele necesare pentru expoziții si conferințe. Pe teritoriul aeroportului sunt două grădină de iarnă cu decorațiuni frumoase, în stilul palatelor imperiale și piscine cu pește colorat. Lângă havuzul din terminalul № 3, pasagerii pot urmări spectacole organizate de trupe artistice ce cântă cântece populare, dansează și fac trucuri.

Beijing Capital se află la 20 km de capitală. Puteți ajunge în oraș cu autobuzul, metroul sau taxiul. Autobuzele expres rulează la fiecare 10-15 minut, începând cu 6.30 până la 23.05. Durata călătoriei este de 25 de minute, prețul biletului – 4 $. Autobuzul cu inscripția linia 1 merge până în zona rezidențială Fangzhuang, linia 2 – la clădirea Aviation Building, autobuzul cu inscripția linia 3 are cel mai popular traseu, deoarece circulă până la Beijing Railway Station. Tariful pentru autobuzele urbane este de aproximativ 2,5 $. La terminalele № 2 și № 3 se află stația de metrou, de la care pleacă, la fiecare 15 minute, trenurile de mare viteză, urmând traseul până la stația finală Dongzhimen. O plimbare cu taxiul va costa aproximativ 20-30 $, în funcție de distanță.


Planul aeroportului


Planul aeroportului din Beijing