]]>

Berlin

Berlin

Berlin - capitala incredibil de multilaterală și dinamică a Germaniei, el este cel mai mare și cel mai populat oraș din țară. S-a clasat pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește densitatea populației și locul al cincilea ca cel mai mare oraș din Uniunea Europeană.

În secolul al XI-lea, pe locul așezării Berlinului de astăzi erau situate două sate mari - Berlin și Koln. În secolul al XII-lea, autoritățile locale din cele două comunități au decis să își unească forțele și să creeze un sistem de management comun. Astfel, numele de "Koln" a fost dat uitării, și numele de "Berlin" a fost atribuite capitalei județului Brandenburg, apoi Prusiei urmat de statul german. După al doilea război mondial, orașul a fost împărțit de către părțile câștigătoare. Ca rezultat, mai târziu s-a format partea de Est și de Vest a Berlinului, la hotarele acestora s-a ridicat un zid, cunoscut în întreaga lume ca Zidul Berlinului. Numai în 1990, ambele părți ale Berlinului s-au reunit, iar Zidul Berlinului reamintește despre consecințele teribile ale războiului.

În momentul de față, capitala Germaniei este una dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Berlinul este un centru mondial de cultură, de aceea atrage inevitabil oaspeții străini cu muzeele sale, exponatele inestimabile, instituții de cercetare și universități. În secolul al XIX-lea, Berlinul a primit titlul de "Atena Spree" pentru crearea propriului centru de știință și artă și până în prezent corespunde acestuia. În capitală operează mai multe centre de cercetare: de planificare urbană, concepte de dezvoltare economică, de Cercetări Nucleare, și altele.

Energia pozitivă și modernă atrage tinerii din întreaga lume. Orice tip de festivaluri, concerte cu interpreți celebri, petreceri în cluburi, unde de obicei se nasc stiluri noi și subculturi, aceasta este doar o listă scurtă de opțiuni oferită de viața de noapte din Berlin.

În timpul zilei, vizitatorii pot explora obiectivele turistice. Cele mai vizitate dintre ele sunt considerate Reichstag, Poarta Brandenburg și Zidul Berlinului sau mai bine zis ceea ce a mai rămas din el. Dacă scopul vizitei este cunoașterea mai detaliată a patrimoniului cultural german, atunci faceți vizită la Complexul Muzeal Pergamon, vizitați orașul vechi Spandau și admirați picturile Catedralei din Berlin.

În prezent, vizitatorii capitalei Germane sunt deserviți de două aeroporturi - Tegel și Schönefeld, însă în viitorul apropiat se preconizează să se deschidă un nou aeroport. Construirea Brandenburgului este deja în desfășurare, după deschiderea oficială, celelalte două nu vor mai exista.

Pe site-ul AVIA.MD puteți cumpăra bilete de avion la prețuri accesibile de la Chișinău spre Berlin. Sistemul de rezervare ușor de utilizat va afișa toate opțiunile disponibile de zbor la data pe care ați specificat-o. Pe lângă aceasta, sistemul va afișa cele mai mici prețuri și pentru zilele următoare de la data aleasă. Dacă perioada de ședere nu este strict fixată, atunci aveți prioritatea să cumpărați bilete mai ieftine.

Serviciul AVIA.MD HOTELURI vă va ajuta să găsiți rapid și ușor o pensiune, hotel ieftin sau un hotel de lux, în funcție de bugetul planificat.