]]>

Aeroportul Berlin Schonefeld

Aeroportul Berlin Schonefeld

Aeroportul Berlin Schonefeld este unul din cele două porturi de aer ce deservesc orașul Berlin. Turiștii ce doresc să economisească pe bilet pot zbura spre acest aeroport, deoarece aici bazează companiile lowcost. Schonefeld, de asemenea, se specializează în zborurile charter.

În 1934, pe teritoriul aeroportului de astăzi opera una din afiliatele uzinei "Henschel", specializată în producerea echipamentului militar, cum ar fi avioanele luptătoare și bombardierelor. În timpul celui de al doilea război mondial, uzina a produs 14.000 piese de echipament militar. Aceasta avea trei piste de decolare și de acea după război a fost reorganizată în aeroport. Până în 1990, Schonefeld a fost considerat poarta de aer al Republicii Democrate Germane, traficul anual de pasageri ajungea la 18 milioane. După unificarea Germaniei, aeroportul a început să joace un rol secundar în aviația germană, companiile aeriene de vârf preferau mai mult modernul aeroport Tegel.

În prezent, alături de Schonefeld se construiește noul aeroport Brandenburg. O mare parte din infrastructura aeroportului Schonefeld va adera la cel nou. Se preconizează finisarea construcțiilor, pentru aprilie 2017, în urma căruia Schonefeld și Tegel vor fi închise. Pe teritoriul aeroportului funcționează un oficiu poștal, terminale bancare, centru medical, o mulțime de cafenele, magazine și a.m..Există, de asemenea, o cameră de recreere pentru mamă și copil. La ultimul etaj, există o terasă deschisă, care funcționează între orele 10:00 și 18:00. Plătind 2 euro, turiștii pot admira cum “păsările de fier” se înalță spre cerul fără margini.

Schonefeld se află la 22 km de centrul capitalei germane. Sunt mai multe modalități de a ajunge în centrul Berlinului. Ieșind din clădirea aeroportului, imediat se observă o pistă acoperită și iluminată din interior , care duce spre gara feroviară. Trenurile S9 și S45 rulează la fiecare 20 de minute și în mai puțin de o oră ajung în centrul orașului. Prețul unui bilet este de 3.20 de euro. Biletul achiziționat va fi valabil două ore la tot transportul public, după ce va fi introdus în validator. De asemenea de la gară merge AirportExpress, care furnizează pasagerii în jumătate de oră până la Gara Feroviară din Berlin. De la aeroport circulă spre capitală autobuzele cu №: 163, 164, 171, 734, 735, 736, 741, 742, care duc pasagerii în diferite părți ale orașului. Noaptea în oraș puteți ajunge cu autobuzul № 7 sau cu un taxi.
 

Planul aeroportuluiPlanul aeroportului Schonefeld