]]>

Borispol - Aeroport Internațional

Borispol - Aeroport Internațional

Borispol - este aeroportul internațional din Kiev (Ucraina), cu cel mai mare volum de trafic dintre aeroporturile din Ucraina. Denumirea oficiala este Întreprinderea de Stat "Aeroportul Internațional Borispol" si este situat la 18.5 km. est de intrarea în Kiev, în orașul Boryspil, regiunea Kiev.

Aeroportul deservește 62% din traficul aerian internațional al Ucrainei. 43 de companii aeriene internaționale și 9 - ucrainene, operează zboruri regulate spre 95 de destinații (83 internaționale și 12 interne). Pista este capabila de a primi toate tipurile de aeronave.

Terminalul "B" este terminalul principal al aeroportului.In terminal sint concentrate magazine, cafenele și baruri, birourile companiilor aeriene, agentii de turism, banci, este acces la internet, centre de afaceri, cameră de bagaje. Terminalul deservește majoritatea pasagerilor aeroportului, care pleaca în străinătate. Aici sint instalate punctele de control de securitate aeronautică. După procedura de control pentru siguranța aviației, pasagerii sunt amplasati in zona de așteptare. Al doilea etaj al terminalului este o zonă internațională, unde sint amplasate magazinele «Duty-free».

Terminalul "C" este destinat deservirii pasagerilor VIP si este utilizat, în principal, pentru oferirea serviciilor aeronavelor personale de mici dimensiuni. Este amplasat în partea dreaptă de terminalul "B» si dotat cu parcare proprie securizată. În sala sint saloanele individuale confortabile, se ofera servicii de comunicare, o sală de conferințe de presă, întâlniri și banchete.

Terminalul "F" a fost deschis la 21 septembrie 2010 si deservește pasageri a mai mult de 20 de companii aeriene: Ukraine International Airlines (numai zboruri internaționale, piața internă - în Terminal B), UM aer, UTair Ucrainei, Vânt Rose (Windrose), Adria a cailor respiratorii, Aeroflot-Don, Air Arabia, AirBaltis, Air France , Air Malta, AZAL Azerbaidjan, Armavia, Air Moldova, Alitalia, Astra Airlines, AustrianAirlines (Austria), Belavia, BritishAirways, Marea Caspică Airlines, Estonian Air, Finnair, Flydubai, Georgian Airways, Germanwings, KLM, companiile aeriene libian Arabe (Libia) Lufthansa (Germania), Nouvel Air Tunisia, OrenAir, Rossiya - companii aeriene ruse, Royal iordanian, S7 Airlines (Rusia), TajikAir, Turkmenistan Airlines, Uzbekistan Airways, Air Yakutia, și altele.

Terminalul "D" este cel mai mare din Ucraina. Deschiderea a avut loc la data de 28 mai 2012.


RESTAURANTE


În aeroportul internațional "Borispol", în terminalul B, D și F, sunt restaurante cu bucatarie ucraineana, europeana, orientală și americana. Daca vă aflați într-o grabă pentru zbor, în multe cafenele puteti cumpara rapid un sandviș, prăjituri sau cafea.

In băncile și bancomate terminalelor B, D și F al aeroportului internațional "Borispol" in orice timp se poate efectua schimb valutar și alte operațiuni bancare. Acesta dispune de mai multe terminale pentru a plăti facturile de comunicații mobile.

La filiala de servicii "Ukrposhta" in terminalul B al aeroportului internațional "Borispol" puteți trimite oriunde în lume scrisori, telegrame și colete.

Aeroportul international Borispol are propriul serviciu de taxi: Sky Taxi. Automobilele Sky Taxi sint plasate pe prima linie în fața terminalelor. Sky Taxi dispune de o clasa confortabila de mașini.


Pentru a comanda Sky Taxi puteti suna:
  • 38 095 268-38-42
  • 38 095 268-38-45
  • 38 044 281-75-58

De la Aeroportul Internațional Borispol la Kiev se poate ajunge cu autobuzul Sky Bus. Autobuzele circulă de la Terminalele B și F conform graficului. Informații la telefon:
  • +380 95 431-07-17
  • +380 45 956-48-14

Telefonul pentru informatii al aeroportulul:
  • +38 044 363 77 77