]]>

Aeroportul Internațional din Bruxelles

Aeroportul Internațional din Bruxelles

Aeroportul Internațional din Bruxelles este mândria belgienilor. În 2004, a fost făcut un sondaj, unde au participat peste 100 de mii de pasageri, astfel în cât aeroportul din Bruxelles a fost recunoscut ca cel mai bun port aerian, care există în Europa. Clădirea bine proiectată, serviciile aeroportului puse bine la punct și funcționale, face șederea turiștilor din această țară plăcută, la fel și pentru cei ce sunt prin transfer.

Este demn de remarcat faptul că în construcția aeroportului de la Bruxelles germanii au luat parte directă. În 1914, în timpul primului război mondial, au ocupat orașul și au construit pe locul actualului aeroport un hangar pentru dirijabile. Ne cătând că erau timpuri instabile, germanilor nu le-a fost afectată meticulozitatea. În ciuda faptului că au fost aruncați în repetate rânduri de forțele militare opuse, recâștigând din nou poziția, l-au reconstruit și modernizat. După război, a fost adaptat pentru scopuri pașnice. Astfel, acesta a dobândit statutul de un aeroport civil.

Astăzi, aeroportul din Bruxelles este unul din cele mai mari porturi aeriene, unde se întâlnesc aeronavele companiilor cunoscute din Europa ca: Brussels Airlines, Ryan air, Jet Airways European și altele. În fiecare an, aeroportul deservește 20 de milioane de pasageri, majoritatea dintre ei remarcă confortul incontestabil, prezența pancartelor și a altor servicii.

Clădirea aeroportului este formată din mai multe niveluri. La cel mai înalt nivel (Nivelul 4), este o mare varietate de restaurante, baruri și cafenele, oferind o panoramă uluitoare ale aeronavelor ce se înalță spre cer. La etajul 3 sunt sălile de așteptare, dotate cu hărți gratuite și suporturi informaționale. Următorul etaj (Nivelul 2) este pentru sălile de sosire. Etajul unu (Nivelul 1) este rezervat pentru deservirea pasagerilor. Aici sunt birouri de turism și birouri de închiriere auto, oficiu poștal, etc. Încă mai jos veți găsi nivelul zero, aici se localizează depozitul de bagaje și la etajul (Nivelul -1) se află gara feroviară.

De la Aeroportul din Bruxelles, care este situat în orașul Zaventem, în capitala belgiană puteți ajunge în mai multe moduri. Autobuzele De Lijn în doar 45 de minute vă vor aduce până la stația de metrou Roodebeek , de unde vă transferați la ramura dorită , pentru a ajunge la hotelul rezervat. Autobuzele MIVB / STIB vă duc direct la instituțiile Uniunii Europene de la Bruxelles. În mod surprinzător, turiștii care optează pentru transportul feroviar, ajung mai rapid în centrul orașului. Trenurile circulă zilnic de la 5 dimineața până la miezul nopții cu un interval mediu de 15 minute, timpul călătorie este de 30 minute.

Schema aeroportului


Schema aeroportului din Bruxelles