]]>

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles - capitala belgiană care ademenește turiștii și găzduiește sediul NATO, secretariatul țărilor Benelux și instituțiile Uniunii Europene și ale Comunității Flamande.

Prima mențiune scrisă despre actuala capitală administrativa a Europei se găsește în actul oficial al ducelui de Saxonia, datată cu anul 996.Cu toate acestea, localnicii presupun că primele așezări au fost prin secolul al VI-lea iar fondatorul ar fi un SF Gagerik. Dacă traducem literalmente denumirea din limba olandeză veche atunci va suna «așezare pe mlaștină».

Odată ajunși în Bruxelles, cu clădirile sale moderne, înalte, cu o arhitectură asamblată și zone de parcuri înflorite, va fi greu de crezut că orașul a fost construit pe o mlaștină. Bruxelles este deservit de două aeroporturi de importanță internațională. Aeroportul din Bruxelles se situează la 10km de centrul capitalei belgiene și este considerat cel mai semnificativ și convenabil nod aerian în Europa. Acesta este hub-ul pentru mai multe companii aeriene din Europa și de aceea se fac o mulțime de legături între zboruri. Al doilea se numește Aeroportul Charleroi și este situat în Gosselies, distanța de la capitală e de 46 de km. Este specializat în zborurile charter și low-cost.

Mulți turiști reușesc să diversifice vacanță din capitala Belgiei cu excursii în țările vecine. Orașul convenabil localizat cu o gară feroviară, care are trasee către marile orașe europene, permite turiștilor activi doar într-o oră să ajungă la capitala iubită de toți - Paris și în două ore - în Amsterdam sau Koln.

Din primele momente ale ale aterizării pe aeroportul din Bruxelles până la sfârșitul vacanței în acest oraș minunat, turiștii sunt uluiți de arhitectura magnifică a clădirilor de pe străzile centrale ale orașului. Un amestec surprinzător de stiluri - gotic, baroc și modern în componență cu zgârie-norii impresionează și pe turiștii experimentați.

Cei care ajung pentru prima dată în Bruxelles se grăbesc să vadă statuia Manneken Pis. Văzând obiectul cel mai remarcabil și după ce v-ați făcut câteva poze haioase pe fundalul acestuia, puteți explora mai departe obiectivele istorice al acest splendid oraș. Nu uitați și de cea mai frumoasă piață din Europa - Grand Palace, nu o veți rata datorită covorului floral, care se observă de departe. Ca un accent clar pe piața apare Hotel de Ville, turnul căruia este încununat de SF Mihail, lovind cu lancea sa demonii. Un interes masiv le au și alte obiective, precum ar fi: Muzeul de Victor Horta, Catedrala SF Mihail, Galeria Regală SF Yuber, Palatul de Justiție.

Puteți cumpăra bilete spre destinația Chișinău - Bruxelles pe site-ul nostru AVIA.MD, folosind serviciul online. Procesul de găsire și rezervarea este destul de simplu, cu el fac față chiar și utilizatorii începători. Vă recomandăm să procurați bilete din Chișinău spre Bruxelles din timp, deoarece costul lor va fi mai mic de cât cu câteva zile înainte de plecare.

Serviciul AVIA.MD HOTELURI oferă o gamă largă de hotele de la economice cu 3* până la luxoase cu 5*. Este nevoie doar să introduceți datele dvs. în sistemul de rezervare și să alegeți opțiunile disponibile pentru această perioadă.