]]>

Charleroi Airport, Bruxelles

Aeroportul Charleroi din Bruxelles

Aeroportul Charleroi este situat la periferia de nord a orașului cu același nume, în sectorul Gosselies. În lista aeroporturilor din Belgia el ocupă locul doi, după capacitatea volumului de deservirea a pasagerilor, care este de 5 milioane pe an.

Istoria aeroportului ia naștere din anul 1919, de pe atunci când în locul acestuia era o școală de acrobație aeriană. După un timp s-a reformat într-o bază pentru producătorii de aeronave. În anii 70-80 ai secolului trecut, aeroportul a fost folosit mai ales pentru zborurile de instruire, în cazuri rare - pentru zborurile private. În 1990, a fost luată decizia de a reorganiza și moderniza aeroportul și de aici a început o nouă etapă în istoria Charleroi. Până în prezent, aeroportul primește curse charter din întreaga Europă, precum și colaborează cu companiile aeriene low-cost WizzAir, Jet4you și altele. Compania aeriană irlandeză Ryanair îl folosește ca un nod, pentru a lega mai multe trasee.

Sunt mai multe moduri să ajungeți de la aeroportul Charleroi până în capitala Belgiană. Taxiurile sunt ideale pentru iubitorii de confort, familiile cu copii și persoanele cu o cantitate mare de bagaje. Costul călătoriei este de 70-90 euro, în funcție de zona dorită. Pentru cei care sunt dispuși să-și sacrifice confortul și preferă să economisească banii, cea mai bună opțiune este de a utiliza transportul public. Naveta Brussels City Shuttle vă va duce direct la gara centrală Bruxelles Midi. La câțiva pași distanță este situată stația de metrou Garedu MDI Zuidstation, de aici puteți selecta ramura corectă, pentru a ajunge la destinație. Biletele la navetă e posibil de procurat în birourile speciale, care sunt situate pe dreapta de la ieșirea din aeroport. Călătoria într-o direcție va costa 13 euro, iar în ambele direcții - 22 euro. Timpul călătoriei - o oră.

Dacă nu sunteți în căutarea unor modalități simple și doriți să extindeți călătoria pe o rază cât mai imensă, atunci puteți combina cu ușurință un transfer la Bruxelles cu un tur independent al orașului Charleroi. Pentru a face acest lucru este necesar să urcați în autobuzul spre Charleroi, care circulă fiecare 30 de minute. Acesta vă va duce direct la gara feroviară, unde veți putea pe câteva ore lăsa bagajele în camera de depozitare. După ce ați scăpat de bagaj, începeți explorarea piețelor și a străzilor principale. Pofta de cunoaștere a tot ce e nou o potoliți la: Muzeul de Sticlă, Muzeul de Fotografie, Castelul Cartier și Palatul de Arte Frumoase. Se cunoaște că Charleroi este locul perfect pentru cumpărături. După ce excursiile vă vor satisface și obosi, întoarceți-vă la gară pentru a urca în tren spre Bruxelles. Obosiți, dar fericiți după un transfer lung de la aeroport spre capitala belgiană veți merge cu trenul o oră până în centrul orașului.
 

Schema aeroportului


Schema aeroportului Charleroi