]]>

Copenhaga

Copenhaga

Copenhaga - capitala prietenoasă și confortabilă a Danemarcei, anul împrejur fascinează turiștii din întreaga lume cu monumentele de neegalat arhitecturale și istorice, cu o varietate de evenimente culturale și atmosfera intimă a străzilor vechi. Din daneza veche numele orașului se traduce ca „port pentru comercianți”. El este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa și cel mai vizitat loc dintre țările scandinave. Este o capitală modernă, cu multe companii financiare mari, și, în același timp, rămâne un oraș calm, cu peisaje frumoase. În 2013, revista britanică Monocle ia acordat primul loc în clasamentul celor mai bune orașe pentru trai din lume.

În secolul al XII-lea, pe teritoriul metropolei moderne, a fost un sat de pescuit Viking Havn. Acesta s-a transformat în oraș abia la mijlocul secolului al XIII-lea, și în 1433, regele țărilor scandinave, Eric al VII-lea, a făcut orașul locul său de reședință. La începutul secolului al XVI-lea, orașul a devenit cea mai importantă localitate din țară, care se dezvolta și prospera rapid. Astăzi, Copenhaga este un important centru economic, politic, cultural și turistic, precum și un centru important de transport în Europa de Nord. Fiind un oraș port, servește anual aproximativ 250 de croaziere și nenumărate vase marine ce transportă mărfuri.

Capitala Danemarcei este deservit de cel mai mare aeroport internațional din țară, Kastrup, situat la 8 km de Copenhaga.

Mai întâi de toate, vizitatorii străini sunt dornici să vadă cartea de vizită a capitalei – faimosul monument Mica Sirenă, situat pe digul Langelinie. Este cel mai faimos monument al eroinei din basmul lui Andersen și unul dintre reperele cele mai cunoscute din lume. Există o convingere că statuia de bronz aduce noroc celor care o ating, asigurându-le cel puțin un an de noroc. La câțiva pași este castelul Kastellet și havuzul magnific „Gefion” asamblat sculptural cu zeița scandinavă a fertilității cu patru tauri. Numai de cât, trebuie vizitați reședința monarhilor danezi – Palatul Amalienborg, unde puteți privi în fiecare zi, la ora 11:30, schimbarea ceremoniei de pază. Principalul edificiu din oraș este o clădire frumoasă din cărămidă roșie – Primăria , care se află pe Piața principală. De la piață începe zonă pietonală Stroget, unde se găsesc magazinele de lux, restaurante la modă și magazine de suveniruri. Copenhaga are aproximativ 60 de muzee, cel mai vizitat dintre ele sunt Galeria Națională, Muzeul Hans Christian Andersen, Muzeul Berii ”Carlsberg”, Muzeul Louis Tussaud și Muzeul de Erotică. Independent, puteți face o excursie fascinantă prin cartierul Christiania, care este considerat epicentrul culturii informale. Titlul pentru cel mai bun divertisment al orașului poartă cu mândrie Complexul de agrement parcul “Tivoli”, unde persistă o atmosfera de sărbătoare. De asemenea, puteți admira panorama uimitor de frumoasă a orașului pe puntea de observație de tip revolving al Turnul Rotund, care este asociat cu foarte multe legende daneze.

O oportunitate unică de a cumpăra bilete de avion ieftine de la Chișinău la Copenhaga, oferă serviciul AVIA.MD. Sistemul simplu de rezervare, facilitează pentru căutarea biletelor prin intermediul filtrelor. Utilizatorii pot alege durata și numărul de transferuri, pot selecta țara și timpul de tranzit. După alegerea potrivită, puteți cumpăra bilete de la Chișinău la Copenhaga la birou sau de la distanță, fără a întrerupe activitățile de zi cu zi.

Pentru a completa aspectul organizatoric al grandiosului voiaj cu privire la cazarea în capitala daneză, puteți accesa resursa AVIA.MD HOTELS.