]]>

Aeroportul Internațional din Dubai

Aeroportul Internațional din Dubai

Aeroportul Internațional Dubai este liderul în lista celor mai moderne și multifuncționale aeroporturi din lume. Este cel mai important terminal civil din Emiratele Arabe Unite și un membru permanent al Consiliului Internațional al Aeroporturilor. Traficul de pasageri anual este de aproximativ 60 de milioane. Aeroportul este gazda oficială pentru compania aeriană națională, Emirates Airline, si a companiei aeriene bugetare – Fly Dubai, de asemenea, este utilizat ca punct de tranzit de companiile aeriene Royal Jordanian, Iran Aseman Airlines, Yazeera Airways și Air Blue.

La dezvoltare aviației civile în Dubai a contribuit compania aeriană din Marea Britanie, Imperial Airways, care a închiriat teritoriul aeroportului, în 1937. Primele zboruri comerciale au fost lansate de Empire Flying Boats pe cursele Dubai- Karachi și Dubai Southampton. În 1959, conducătorul Dubai-ului, a ordonat construirea aeroportului, deschiderea oficiala a terminalului a fost în 1960. De atunci, aeroportul s-a extins, reconstruit și modernizat de mai multe ori. Astăzi, aeroportul Dubai este format din trei terminale. Primul se specializează pe zboruri internaționale, al doilea - pe charter și comerciale și al treilea este rezervat pentru zborurile companiei aeriene Emirates Airline.

Pe lângă toate serviciile standarde ale aeroportului, pasagerii mai pot utiliza și serviciul Snooze Cube, care este o cabină pentru dormit cu TV, internet și, desigur, pat. Circa 25 de baruri și restaurante cu bucătărie tradițională franceză, japoneză și indiană va încânta cu siguranță gurmanzi. O atenție specială trebuie de acordat Duty-Free-ului din Dubai, care are o zona de 15 000 m². Fiind proprietarul a circa 140 de premii internaționale, el mai este renumit pentru loteriile sale. Câștigătorul loteriei Finest Surprise Luxury Car devine proprietarul unei mașini de lux, și câștigătorul loteriei "Million Millennium" se îmbogățește exact cu un milion de dolari.

Distanța de la aeroport până în centrul orașului este de 5 km. Autobuzul confortabil cu aer condiționat №40, circulă la fiecare 7 minute pe ruta aeroport - centrul Dubai, și №402 – de la aeroport spre centrul Deira. Toate autobuzele sunt echipate cu tablouri electronice, care afișează numele următoarei opriri. Tariful este de 3 Dirham, timpul călătorie - 30 de minute. Puteți ajunge la Dubai și cu metroul, care poate fi găsit la terminalul 1 și 3. Trenurile pleacă la fiecare 10 minute, traseul lor acoperă multe hoteluri și atracții turistice. Dacă sunteți obosiți de călătoria lungă și vreți cât mai repede să ajungeți la hotel, puteți utiliza serviciile de taxi. De reținut că, taxiurile de aici sunt de trei tipuri: obișnuite, autoturisme cu clasă (cele mai multe ori Infinity) și taxiul feminin – condus de reprezentantul sexului frumos. Ultima opțiune este disponibilă numai pentru femeile cu copii sau familii.

Planul aeroportuluiPlanul aeroportului din Dubai