]]>

Dublin

Dublin

Dublin este capitala oficiala, economică și culturală a Irlandei, cel mai mare port maritim a acesteia. Orasul este situat în golful din Marea Irlandei, la gura de vărsare a râului Liffey, care împarte orașul în părțile de nord și de sud. Prin Dublin curge râuri și canale, care dau orasului un farmec deosebit.

În fiecare an aici vin mii de vizitatori pentru a vedea obiectivele turistice din Dublin, sa se bucure de frumusețea orasului si arhitectura sa unică, a face cunoștință cu trecutul lui vechi de secole. In capitala irlandeză, există două repere celebre, care sunt la fel ca simbolurile Cathedrala Dublin Sfântului Patrick și Trinity College. Aceastea sint fabrica de bere Guinness și muzeul de distilerie Jameson, unde se naste celebra băutura irlandeza.

Guinness Brewery este situat în apropiere de centrul capitalei. În timpul excursiei prin intreprindere este posibil de a afla istoria Guinness, de a vedea cum se produce berea si gusta cele mai bune soiuri la restaurantul local cu pereti de sticla, care se află pe acoperișul intreprinderii de unde searată o frumoasa panorama a Dublinului.

Și berea Guinness și Jameson whisky întotdeauna pot fi savurate în bine-cunoscutele pub-uri irlandeze din Dublin, care sint aproximativ o mie la numar. Pub-uri irlandeze - nu este atât un local unde se bea mult, cat niste centre ale vieții sociale, unde oamenii vin în fiecare zi pentru a discuta sau doar sa petreaca bine timpul.

Orasul are mai multe teatre, muzee interesante, biblioteci, inclusiv Muzeul Irlandez de Arta Moderna, Sala National Concert, Teatrul National a Irlandei, "Abby" Muzeul National Irlandez, Dublin Muzeul Civic, Dublin Galeria Nationala, Galeria Municipală de Artă Modernă, Biblioteca Academică Royal Irish, Biblioteca Națională a Irlandei, și altele. Pentru călătorii sunt, de asemenea, de interes Dublin festivaluri de teatru anuale.

Conexiunea aeriana a orașului și a regiunii în ansamblu este organizata prin aeroportul internațional din Dublin.

Cea mai simpla oportunitate de a procura bilete de avion spre si din Dublin o ofera proiectul AVIA.MD. Achitarea, ca si rezervarea, se efectuiaza on-line.

Dacă doriti sa staționati în Dublin o perioada mai indelungata de timp, AVIA.MD HOTELS va ofera posibilitatea sa rezervati direct de pe site camera in orice hotel al orasului la pret rezonabil.