]]>

Düsseldorf

Düsseldorf

Düsseldorf se află în vestul Germaniei. Orașul cu parcuri frumoase și castele vechi, cu străzi înguste medievale, și o promenadă spațioasă, unde localnicii cât și oaspeții iubesc să facă plimbări de-a lungul Rinului. Napoleon l-a numit „Micul Paris”, celebrul poet german Goethe, l-a imortalizat în lucrarea sa autobiografică „Poezie și adevăr”. Düsseldorf e situat în regiunea Rin-Ruhr, este capitala districtului federal North Rhine - Westphalia, și este considerat primul dintre orașele germane, care oferă cea mai înaltă calitate de viață, conform unui studiu al companiei de consultanță Mercer.

Prima menționare despre o așezare de pescuit Düsseldorf, a fost găsită într-o sursă scrisă din 1135. Statutul de oraș a fost acordat de Alfred al V-lea fon Bergom în 1288, care deținea la acel moment aceste meleaguri. În timpul domniei lui Napoleon Bonaparte, orașul de mai multe ori a trecut în proprietatea franceză, el a primit statutul de capitală al statului vasal Franței - Ducatul Bergischen. După înlăturarea împăratului francez, la Conferința de la Viena s-a decis ca Düsseldorf să treacă definitiv sub dominația Prusiei.

În momentul de față, Düsseldorf este centrul administrativ al regiunii și unul dintre cele cinci centre economice și politice ale Germaniei. El este deservit de aeroportul internațional civil cu același nume – „Düsseldorf”.

Düsseldorf are o reputație de oraș modern și elegant, el mai este numit de poporul german – Capitala Modei, unde sunt organizate anual – Zilele de Moda Înaltă. Acesta este un eveniment de postură, iar numărul mare de monumente istorice și culturale atrage turiști din toată lumea. Partea centrală a orașului este vechiul Altstadt, unde există un număr neimaginat de baruri, cafenele, restaurante, magazine și buticuri și de aceea este numit “cel mai lung bar din lume”. Aici puteți vedea Primăria, Academia de Artă Düsseldorf și Muzeul de Artă Modernă. După o plimbare lungă, puteți savura o bere excelentă într-unul din pub-uri, la prețuri foarte accesibile. În sectorul Carlstadt, turiștii vor găsi muzee pe gustul tuturor: Muzeul Orășenesc Düsseldorf, Muzeul Heinrich Heine, Muzeul de Ceramică Etena, Muzeul de Film și Muzeul de Păpuși. Numai de cât trebuie de vizitat Bazilica SF. Lambert, gradina japoneză, Castelul Kalkum, Muzeul Teatrului și, desigur, turnul Reynturm cu o punte de observație și restaurantul rotativ, care oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului.

Serviciul accesibil și de încredere AVIA.MD, oferă oportunitatea de a cumpăra bilete de la Chișinău la Düsseldorf, la cele mai bune prețuri din oraș. Sistemul ușor și convenabil de rezervare, oferă o listă de zboruri ordonate, începând cu cel mai ieftin. Pe baza preferințelor personale, utilizatorii pot alege durata și locul de transfer, ora de plecare și de sosire, precum și compania aeriană. După selectarea zborului corespunzător, puteți achiziționa biletul la birou sau să-l cumpărați direct de pe site, utilizând cardurile bancare Visa și MasterCard.

Portalul AVIA.MD HOTELS oferă o gamă largă de opțiuni pentru cazare, începând cu hotelele econome și terminând cu cele mai luxoase.