]]>

Aeroportul Internațional Düsseldorf

Aeroportul Internațional Düsseldorf

Aeroportul Internațional Düsseldorf - poarta principală de aer al statului federal North Rhine - Westfalia, situat la 9 km la nord de Düsseldorf. El este printre primele trei cele mai mari complexe de aer din Germania, cedând doar celor din Frankfurt și Munchen. Fluxul anual este de peste 20 de milioane de pasageri, majoritatea dintre care laudă infrastructura bine dezvoltată, ușurința de deplasare între borne, la fel tehnologiile cele mai recente ce permit trecerea rapidă a formalităților vamale și obținerea bagajelor. Aeroportul este un punct principal de conexiune, pentru companiile aeriene germane Airberlin, precum și pentru companiile aeriene low-cost Germanwings și Eurowings. Portul aerian înfăptuiește zboruri regulate, de sezon și charter către mai mult de 200 de destinații.

Deschiderea oficială a aeroportului a avut loc pe 1 aprilie 1927. Mai devreme, în locul acestuia erau situate hangare pentru aeronave și școală de zbor. Primele zboruri programate au fost efectuate spre Köln, Dortmund și Essen. Postura de "aeroport" i s-a acordat în 1931, atunci când a fost echipat cu un aparat de semnal luminos, ce permitea avioanelor să efectueze zboruri în orice moment. Aeroportul modern este un complex elegant, care este construit dintr-un metal argintiu luminos și sticlă, echipat cu toate elementele necesare pentru circulația persoanelor cu dezabilități.

Pasagerii pot încărca și folosi aplicația DUS Airport, în care vor găsi o hartă detaliată a terminalului, ora de plecări și sosiri, precum și informații cu privire la serviciile oferite. Pe teritoriul terminalului sunt peste 60 de magazine, o mulțime de restaurante elegante, cafenele și fast-food. La dispoziția pasagerilor sunt următoarele servicii: bancomate, oficiu poștal, oficiu de închiriere auto, birou de informare, cameră pentru bagaje, cameră de meditație, camera mamă și copil, săli de ședințe, centre medicale și stomatologie. Aeroportul mai oferă un serviciu pentru persoanele ce au teamă de zbor, acesta constă din seminare ce sunt conduse de o echipă de psihologi. Pe lângă setul standard de servicii, aici există și cele de divertisment, care fac petrecerea timpul în așteptarea de zbor mai informativ și interesant. Pasagerii pot face un tur de o oră și jumătate cu autobuzul pe teritoriul aeroportului, unde vor fi dezvăluite secretele specifice al acestuia. Turul oferă ca bonus accesul gratuit la puntea de observație, situată la etajele superioare ale complexului. Un alt serviciu unic al aeroportului este posibilitatea de a zbura într-o aeronavă istorică, restaurată din al doilea război mondial.

De la aeroport spre orașul Düsseldorf circulă transportul public. Stația de autobuz este situată chiar la ieșire din sala de sosiri. Autobuzul №721 duce pasagerii la gara principală din Düsseldorf, №896 – la centrul de comerț echitabil Düsseldorf–Messe. La parterul Terminal C se află o stație de metrou, de unde la fiecare 20 de minute pleacă spre gara feroviară principală a Düsseldorf – trenul S11. Timpul de călătorie – 12 minute, biletul costa 2,5 euro. În fiecare zi 3.45- 00.45, de la fiecare terminal circulă trenul subteran Sky Train, al cărui punct terminus este stația gării ferate Düsseldorf Flughafen. De aici, zilnic, pleacă 350 de trenuri regionale și trenuri cu destinații spre marele orașe din Germania și Europa.
 

Schema aeroportului


Schema aeroportului din Dusseldorf