]]>

Erevan

Erevan

Erevan - capitala strălucitoare a Armeniei, orașul este considerat unul dintre cele mai vechi din lume. Fiind cel mai mare din țară după suprafață și volumul de populație, orașul mai este și un nod de transport important, centru politic, economic, științific și cultural. Erevan atrage turiștii din toate colțurile lumii, cu patrimoniul său istoric bogat, ritmul de viață domol, produse alimentare delicioase și, desigur, cu coniacul armenesc.

Cercetările arheologice au arătat că orașul a fost fondat în secolul al VIII-lea î.Hr. Așezarea a primit numele în onoarea tribului, care a fondat orașul. Erevan deseori a fost la mijloc pe scena de rivalitate între statele din Vest și Est, de aceea orașul a fost în mod repetat invadat și distrus, dar întotdeauna se recăpăta și reînflorea din nou. Pe diferite intervale de timp, Erevan a fost sub dominația perșilor, grecilor, arabilor, turcilor, și rușilor.

Aeroportul Internațional Erevan Zvartnots este un port modern, ce anual deservește mai mult de 2 milioane de pasageri.

Armenii sunt considerați un popor muzical. Turiștii norocoși sunt acei ce au avut posibilitatea să meargă la un festival de jazz din Erevan. Formațiile de jazz completează ritmurile cu propriile motive naționale, ceea ce face să simți total diferit acest gen de muzică. Orașul este considerat "muzeul în aer liber", de aceea oferă străinilor o mulțime de oportunități pentru excursiile auto-ghidate. Partea istorică a orașului o puteți aprecia mergând pe jos. Trebuie să începeți cu ruinele cetății antice Erebuni, deschisă pentru vizitarea de turiști, iar la poalele dealului se află Muzeul Erebuni, unde sunt afișate obiectele din viața de zi cu zi ai locuitorilor cetății. În apropiere este monumentul de arhitectură islamică, singura moschee din țară care funcționează - Moscheea Albastră. Bisericile vechi creștine sunt considerate: Sf. Katogike, Sf. Akopa, Sf. Zoravorai, Sf. Hovhannes-Mkrtich. Încă un obiectiv important este monumentul Cascadă, ce constă dintr-o punte de observație cu mai multe niveluri, care oferă vederi impresionante ale orașului și a vârfului înzăpezit al Muntelui Ararat. Într-una din tavernele locale vă puteți bucura de un grătar uimitor de delicios și de mult lăudata sticlă de coniac armenesc, precum și să gustați mâncăruri naționale: dolma, hash și matoni pregătite exclusiv de bărbați.

Puteți cumpăra bilete de la Chișinău la Erevan la cele mai mici prețuri din oraș pe site-ul AVIA.MD. Sistemul de rezervare afișează rezultatele pentru data dorită și adiționalele ei cu prețurile cele mai ieftine. Utilizatorilor le este disponibil panoul „Preferințele mele”, unde pot seta filtre pentru numărul și durata de transferuri, ora de plecare și de sosire. După alegerea opțiunii dorite, vă rămâne doar să procurați biletul de la Chișinău la Erevan, care se poate înfăptui cu ajutorul uni card bancar direct de la calculator.

Dacă nu știți unde să vă cazați, deoarece nu faceți o vizită de familie, accesați portalul AVIA.MD HOTELS, unde veți găsi o varietate largă de hotele la prețuri accesibile.