]]>

Aeroportul Frankfurt-Hahn

Aeroportul Frankfurt-Hahn

Țara: Germania
Cod IATA: HNN
Orarul: 24/24 
 

Aeroportul Frankfurt-Hahn este situat la aceeași distanță între orașele Frankfur și Luxemburg, aproximativ 120 de km. În același timp acesta se află la doar 10 km față de Kirchberg și la o distanță de 20 km față de Simmern.

Pînă în anul 1993 acesta a fost un aeroport militar, abia după 1993 a devenit civil. Acesta se bucură de o ascensiune frumoasă, încât în anul 2007 a fost tranzitat de peste patru milioane de pasageri.

Pentru a ajunge la aeroport din Frankfurt este necesar să mergeți pe autostrada A66 direcția Schiersteiner Kreuz, după mergeți pe A634 spre Dreieck Mainz. Apoi o luați pe autostrada cu direcția Bingen spre Dreieck Nahetal, dupăpe A61 direcția Koblenz /Hahn, apoi alegeți ieșirea Rheinbollen. Apoi pe șoseaua B50 de unde ajungeți la aeroportul Hahn.

Dinspre aeroport spre Frankfurt dar și alte destinații puteți ajungeți cu ajutorul taxiului și a autobuzului. Astfel, taxiurile se găsesc în fața terminalului. Cu ajutorul autobuzului Bohr Omnibus puteți ajunge în diverse locații din Frankfurt. Acesta are rute regulate, durata unei călătorii este de o oră și 45 de minute. Stația se află în fața terminalului, un bilet costă 12 euro, acesta poate fi procurat de la șofer.

În cazul în care veniți cu mașina personală, vă anunțăm că aeroportul dispune de șapte parcări. Primele 15 minute sunt gratuite, iar o oră costă 2,5 euro la parcările cu termen scurt și doi euro la cele cu termen lung.

Pentru persoanele cu dizabilități le sunt create diverse facilități pentru ca serviciile aeroportului să fie accesibile. Astfel, sunt lifturi spațioase, locuri de parcare și toalete adaptate.

Antreprenorii sau persoanele ce fac afaceri au la dipoziție mai multe facilități cum ar fi un centru de conferințe, săli de seminarii, o cafenea cu capacitatea de o sută de persone. Precum și servicii de telefonie, xerox, fax, internet și un serviciu de catering.

În caz că așteptați cursa dvs. Sau pe cineva apropiat aveți posibilitatea să luați o gustare în restaurant sau o băutură la un bar. Plus puteți face și cumpărături în magazine sau în renumitele duty-free-uri.

Totodată pe teritoriul aeroportului operează câteva bănci, puncte de schimb valutar, telefoane publice și bancomate.

În incinta aeroportului lucrează și un birou al obiectelor pierdute sau găsite. Iar un serviciu rar întâlnit este solarul.


Schema aeroportului


Schema aeroportului din Frankfurt