]]>

Aeroportul Gatwick, Londra

Aeroportul Gatwick, Londra                                       Tara: Marea Britanie                              Cod IATA: LGW                              Orarul: 24/24

Aeroportul Gatwick din Londra este al doilea ca mărime aeroport din Marea Britanie și de asemenea cel mai eficient aeroport cu o singură pistă din lume. De pe Gatwick operează atât companii aeriene de linie cât și low-cost.

Aeroportul deservește aproximativ 200 de destinații din 90 de țări. Anual prin acesta  trec peste 34 de milioane de pasageri. Aeroportul este amplasat la 45 de km la sud de Londra. De aici sunt conexiuni excelente cu transportul public până în central Londrei dar și în alte părți.

Astfel,  prin intermediul trenului Gatwick Express în doar 30 de minute veți ajunge de la aeroport la stația Victoria din centrul Londrei. De asemenea sunt linii către stațiile Podul Londrei (London Bridge) de unde cu ușurință puteți ajunge la diverse destinații turistice cum ar fi Docurile Sf. Catherine și Turnul Londrei; City Thameslink, Londra Farringdon și Clapham Junction.

Un alt plus al acestui aeroport sunt liniile feroviare către destinații din întreaga țară.

De asemenea aeroportul este servit și de autocare care au ca destinație finală stația Victoria precum și alte destinații din partea de est a Londrei.

Pentru comfortul pasagerilor în cadrul aeroportului sunt numeroase cafenele și restaurante, case de schimb valutar, bancomate, oficiu poștal și wi-fi. Pentru antreprenori sunt săli de conferințe. Iar pentru personale cu dizabilități sunt create diverse facilități cum ar fi rampe, toalete speciale și ajutor la cerere.

Londra este  un oraș cu o mulțime de destinații turistice și de asemenea și o capitală a modei, alături de Paris, Milano și New York. Astfel, dacă aveți ocazia să vizitați acest minunat oraș veți avea posibilitatea să mergeți prin magazinele Harrods, Selfridges precum și o mulțime de magazine ale marilor  designeri.

De asemenea vă recomandăm să nu ratați obiectele turistice ca Muzeul Londrei, Parlamentul, Palatul Kensington care este una dintre reședințele regale, Biserica Sf. Petru din Westminster și Muzeul figurilor de ceara din Londra, Madame Tussauds unde sunt afișate figurile oamenilor celebri și a vedetelor de rang mondial.

Inainte de calatorie va puteti informa privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Londra pe AVIA.MD HOTELURI.


Schema aeroportului


Schema aeroportului Gatwick