]]>

Aeroportul Internațional din Geneva

Aeroportul Internațional din Geneva

Aeroportul Internațional din Geneva Cointrin este un port aerian din Elveția, de unde se fac mai mult de 70 de zboruri directe, inclusiv și destinații intercontinentale. Partea de nord a teritoriului său se extinde de-a lungul frontierei franco-elvețiene, de aceea este utilizat pentru vizitarea Elveției, precum și pentru a vizitarea Franței. Aeroportul are un sector francez, care permite pasagerilor să treacă doar un control vamal.

Cointrin are două piste de decolare, dintre care unul este cel mai lung din țară (circa 4km). Aeroportul este folosit pentru traficul de pasageri și de marfă. Acesta este un nod aerian important, pentru companiile naționale aeriene Swiss International Airlines, Swiss - Flibaboo și Easy Jet. În clădirea aeroportului sunt situate două birouri principale ale organizațiilor importante în domeniul aviației civile: Asociația de Transport Aerian Internațional și Consiliul Internațional al Aeroporturilor.

Aeroportul Geneva este amplasat la doar 4 km de centrul orașului și este pe lista celor câtorva porturi aeriene, care sunt situate în oraș. Înainte de a trece controlul vamal și de a obține bagajele, pasagerii informați de agențiile turistice pot beneficia de bilete gratuite la autobuz sau tren de la automatele speciale, care sunt valabile timp de 80 de minute din momentul ce la-ți primit și dacă nu faceți parte din categoria persoanelor împrăștiate, atunci cu siguranță veți reuși să vă bucurați de accesul gratuit la transportul public oferit de autoritățile orașului. Gara feroviară este ușor de găsit. Aceasta este situată la un etaj mai jos de Sala Sosirii, vă puteți coborî pe scări sau cu scara rulantă. Stația de autobuze se află la ieșirea din aeroport.

Dacă din anumite motive nu aveți bilet gratuit, atunci costul călătoriei cu autobuzul va fi de 12 franci elvețieni, iar cu trenul în jurul de 6 franci. Puteți utiliza serviciul de taxi, o călătorie până în centrul orașului va costa 40 de franci. Dacă ați rezervat cameră la hotel in Geneva, nu ezitați să întrebați la recepția de abonament. Autoritățile locale oferă oaspeților străini abonamente gratuite cu acces la tot transportul public pe toată perioada sejurului la Geneva.
 

Planul aeroportuluiAeroportul din Geneva