]]>

Tbilisi

Tbilisi

Tbilisi - capitala enigmatică a Georgiei, este renumită prin izvoarele sale curative cu sulf. Localnicilor le place să citeze un poet georgian celebru, care a pretins că: “Dacă nu vizitezi băile de sulf este echivalent să vii la Paris și să nu urci în Turnul Eiffel”. Numele orașului provine de la cuvântul georgian "tbili", care se traduce ca "cald".

O legendă frumoasă spune că, regele Iberia Vakhtang Gorgasali a mers la vânătoare în pădurile dese, unde a reușit să atingă cu săgeata brațul fazanului. Pasărea a căzut într-unul din izvoarele de sulf. Imaginați-vă surpriza lui, când din apele acelea, fazanul împușcat și-a luat zborul. După aceea a decis că apa din surse locale are proprietăți vindecătoare. Împăratul a poruncit să construiască un oraș în acest loc. Din documentele istorice se știe că orașul a fost fondat în secolul al V- lea. Amplasarea geografică extrem de bun a fost cauza năvălirii periodice a altor națiuni, cu scopul de a anexa orașului la teritoriile lor.

Astăzi Tbilisi este un centru important economic, social, industrial și cultural. El este, de asemenea, o bază de tranzit importantă pentru proiectele energetice și comerciale internaționale. Datorită izvoarelor de sulf, capitala Georgiei, este un centru popular de agrement și turistic. Pe lângă băile de sulf, turiștii vor fi interesați să arunce o privire la cea mai veche catedrală din capitala - Anchiskhati, cetatea Narikala, care se află pe malurile râului Kura, Catedrala SF Petru și Pavel și alte monumente de arhitectură. Oaspeții de peste hotare vor trebui cu siguranță să încerce un pahar de vin excelent, mâncăruri naționale georgiene, în special khinkali și khachapuri.

Vizitatorii capitalei din Georgia sunt deserviți de Aeroportul Internațional din Tbilisi - Shota Rustaveli

Biletele Chișinău – Tbilisi puteți să le achiziționați pe site-ul nostru AVIA.MD. Sistemul de rezervare confortabil va afișa toate opțiunile de zbor disponibile pentru perioada specificată de dumneavoastră. Dacă data nu este strict fixată, atunci puteți vizualiza bilete pentru altă perioadă cu prețuri mai mici. Biletele Chișinău – Tbilisi puteți procura în mai multe moduri: veniți până la biroul nostru și cu ajutorul managerul faceți cumpărătura sau de la distanță cu ajutorul unui card bancar.

Serviciul AVIA.MD HOTELURI vă ajută să rezervați rapid și fără probleme locul de amplasare pe perioada necesară de ședere la Tbilisi.