]]>

Kaliningrad

Kaliningrad

Kaliningrad – un oraș surprinzător de liniștită și bine păstrat, unul dintre cele zece cele mai frumoase orașe din Rusia. Situat pe coasta Mării Baltice, la frontieră cu Lituania și Polonia și este centrul regional de vest al Federației Ruse. Orașul este la propriu fermecător cu casele sale autentice cu cele germane, vile în stilul neo- renascentist și neogotic și cu bisericile luterane abandonate, unde predomină spiritul antichității.

Orașul a fost fondat în 1255 de către ordinul Cavalerilor Teutoni , în locul așezării prusace – Tvangste și a fost numit Kёnisberg, care se traduce din germană ca "Muntele Regal". La începutul secolului al XVI-lea, orașul a devenit capitala oficială a Prusiei. În secolul al XX-lea, Kёnisberg și-a extins foarte mult teritoriul, a fost construit aeroportul, gări noi, clădiri rezidențiale, zonele suburbane. În timpul celui de al doilea război mondial, Kёnigsberg a fost grav avariat de bombardamentele aeronavelor britanice, au fost distruse multe monumente istorice și culturale. La data de 10 aprilie 1945, orașul a fost capturat de trupele sovietice. În conformitate cu decizia Conferinței de la Potsdam, Kёnigsberg a fost recunoscut ca fiind proprietatea Uniunii Sovietice. În 1946 orașul a fost redenumit în Kaliningrad, în onoarea un proeminent lider de partid sovietic, Mihail Kalinin.

Modernul Kaliningrad este centrul administrativ al Regiunii Kaliningrad, un nod major de transport și unul dintre cele mai mari centre industriale din Rusia. Populația din regiune și oaspeții din străinătate se deservesc de aeroportul internațional Khrabrovo.

Kaliningrad este unul dintre cele mai atractive orașe din Rusia pentru vizitatorii străini. Îmbinarea culturii europene cu identitatea rusească și un număr foarte mare de obiective, face acest oraș o destinație turistică promițătoare. În excursiile prin oraș sunt incluse vizitarea Castelului Kёnigsberg, Catedralei, Poarta Brandenburg, Biserica Sfintei Familii și monumentul Munchausen, care se află nu departe de ea. De sine stătător se recomandă să vizitați centrul etnografic și meșteșugăresc „satul de pescuit”, Muzeul de Istorie și Artă, Muzeul de Blindaj, Muzeul de Chihlimbar, monumentul istoric–militar „Fort № 5” și Muzeul Modern al Oceanului Mondial.

Biletele din Chișinău până la Kaliningrad le puteți procura pe site-ul AVIA.MD. Sistemul de rezervare afișează zborurile tuturor companiilor aeriene disponibile pentru data introdusă. Avantajul sistemului este faptul că afișează, de asemenea, un tabel cu zboruri tur-retur, unde sunt marcate cele mai mici prețuri. Cumpărarea biletelor spre Kaliningrad poate fi efectuată la birou cât și din fața calculatorului.

Dacă ați cumpărat deja bilete și va rămas să hotărâți unde să vă cazați în Kaliningrad, vă va ajuta portalul AVIA.MD HOTELS. Acolo veți găsi hoteluri moderne la prețuri accesibile, la fel , și hoteluri economice în diferite sectoare ale orașului.