]]>

Aeroportul Linate

Aeroportul Linate

Aeroportul Linate - unul dintre cele trei porturi de aer care deservește Milano. Este specializat în special pe zborurile internaționale scurte și interne. Numele oficial al aeroportului este considerat "Aeroportul Enrico Fonlanini", însă oamenii s-au atașat de numele Linate. Acesta este singurul aeroport din Milano, care este situat în oraș. Distanța până la centrul orașului este de doar 10 km.

Nu este dificil să ajungi de la aeroport până în centrul orașului Milan și pentru turiștii care pentru prima dată și-au părăsit țara. Chiar la ieșire se află o stație de autobuze, de aici circulă autobuzul cu №73 pe ruta Linate – Gara Feroviară Centrală din Milano, începând cu ora 6:00 până la 12:00 de noapte. Durata turei constituie 45 de minute, chiar dacă sunt și ambuteiaje. Biletele le puteți cumpăra din automate, la fel și în autobuze, în cazul în care nu aveți bani mărunți. Biletul va costa 2 euro și va fi valabil pentru toate mijloacele de transport public în termen de 75 de minute. Numărătoarea inversă începe din momentul în care biletul este validat. Alături de stația terminus al autobuzului cu №73 se află stația de metrou "San Babila», care aparține liniei roșie. Luând în considerație că drumul de la aeroport până la stația de metrou ocupa 50 de minute, vă mai rămân încă 25 de minute, pentru a ajunge la hotelul pentru care ați optat. O altă soluție pentru a ajunge la Gara Feroviară Centrală este trenul expres al companiei «АТМ». Dacă vă decideți să călătoriți cu trenul, atunci drumul spre oraș va dura doar 25 de minute. Costul biletului va fi mai mare ca cel al transportului public, însă nu va trebui să pierdeți din timp, deoarece trenul merge fără oprire.

Dacă v-ați planificat călătoria de sine stătător și inițiați să explorați Milano în lung și în lat, atunci vă recomandăm să luați în arenda o mașină. Serviciul dat este prestat de companiile «Locauto Rent», «Buget», «Auto Europa» și multe altele, le veți găsi la parterul terminalului.

Pe teritoriul aeroportului sunt situate aproximativ 15 cafenele, baruri și restaurante, care ofere clienților săi o selecție de bucate din bucătăria europeană și delicatese locale. De asemenea, în jurul perimetrului aeroportului din Milano se oferă acces la Wi-Fi, dar pentru a te conecta la ea, va trebui să achiți serviciul în terminalele speciale.


Schema aeroportului


Schema aeroportului Linate din Milano