]]>

Lisabona

Lisabona

Lisabona este capitala Portugaliei, unul dintre cele mai vechi orase din Europa. Orașul diferă de orice alta capitala europeana prin propriile caracteristice individuale, comparabile cu nimic si cu stilul format prin numeroase cladiri vechi, scari abrupte, telecabine, strazi pietruite, cartiee vechi, multe parcuri cu iazuri.

Centrul orașului este pitoresc, pavata cu mozaic piata Roseau cu havuzuri de bronz și paturi de flori colorate, statuia Regelui Pedro IV și clădirea Teatrului Național Dona Maria II. La nord de piata Rossio se află piata Reshtauradoresh cu palatul roz Palacio Fos, de unde începe artera centrală a capitalei - cu alei de castan și vile bogate, restaurante, hoteluri si magazine de lux. Se termină strada la piata rotunda Marques de Pombal.

Centrul comercial a Lisabonei, cartierul Baisa, difera mult de restul orașului prin aspectul său bine definit a străzilor. Aici nu sint palate, biserici, dar sint o multime de bănci și magazine.

In plan aeronautic orasul este deservit de aeroportul Portela

Cea mai simpla oportunitate de a procura bilete de avion spre si din Lisabona o ofera proiectul AVIA.MD. Aсhitarea, ca si rezervarea, se efectuiaza on-line.

Dacă doriti sa staționati în Lisabona o perioada mai indelungata de timp, AVIA.MD HOTELS va ofera posibilitatea sa rezervati direct de pe site camera in orice hotel al orasului la pret rezonabil.