]]>

Londra

Londra

Londra este capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și cel mai mare oraș din Insulele Britanice, unul dintre cele mai mari porturi din Marea Britanie și principalul centru industrial al tarii.

Londra este un amestec cosmopolit din toate stilurile și epocile istorice. Populația orașului este multinațională. În oras gasiti un numar incredibil de atractii, inclusiv locuri istorice de renume mondial, o mulțime de magazine mari și inconfundabila cu nimic viața de noapte.

La Londra sint aproximativ 80 de teatre, 30 de muzee, dintre care cele mai populare sint British Museum, Muzeul Victoria și Albert, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de istorie de războaie imperiale, Muzeul Transporturilor din Covent Garden, un muzeu fermecător de jucarii, celebrul muzeu de ceară Madame Tussauds, Tate Gallery, Galeria Nationala si Institutul Courtauld - cea mai mare colectie de picturi și sculpturi, și multe altele.

Londra este unul dintre cele mai mari din lume centre de transport aerian. Aici sunt plasate 6 mari aeroporturi de baza: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, aeroportul orașenesc London City Airport și Biggin Hill airport (nu deserveste zboruri de noapte).

Heathrow și Gatwick servesc zboruri la distante mari, europene si interne; Stansted și Luton - in special zboruri europene și interne de clasa econom, și London City Airport - zboruri de afaceri pentru distanțe scurte si în interiorul țării.

Cel mai apropiat de centrul este London City Airport, situat la aproximativ 10 km est de celebrul centru de afaceri London City, în cartierul de afaceri Docklands. Filiera de cale ferata permite de a ajunge de la aeroport la oraș în mai puțin de 25 de minute.

Alte două aeroporturi sint situate la marginea orașului, în limita Londrei Mari: London Biggin Hill Airport - aproximativ 23 de km sud-est de centrul orașului și principalul aeroport Heathrow din Londra - la 20-25 km de centrul orasului.

Cea mai simpla oportunitate de a procura bilete de avion spre si din Londra o ofera proiectul AVIA.MD. Achitarea, ca si rezervarea, se efectuiaza on-line.

Dacă doriti sa staționati în Londra o perioada mai indelungata de timp, AVIA.MD HOTELS va ofera posibilitatea sa rezervati direct de pe site camera in orice hotel al orasului la pret rezonabil.