]]>

Aeroportul Heathrow, Londra

Aeroportul Heathrow

(eng. London Heathrow Airport)             Aeroportul Heathrow, Londra              Tara: Marea Britanie           Cod IATA: LHR           Orarul: 24/24

Aeroportul Heathrow este situat la 24 km de centrul Londrei. Legătura dintre aeroport și centrul orașului se face cu ajutorul linei de metrou Piccadilly. Călătoria durează aproximativ o oră, metroul circulă zilnic în intervalul de ore 5:30-23:45.

Prin aeroportul Heatrow anual trec peste 72 de milione de pasageri, iar zilnic peste 191 de mii de pasageri. Acesta face legătura cu 180 de destinații din 80 de țări.

Un punct forte al acestui aeroport este că oferă asistență și ajutor persoanelor cu dizabilități care include informații despre traseul lor prin aeroport, ajutor general dar și sfaturi pentru călătorii în străinătate.

În plus în cadrul aeroportului sunt spații amenajate pentru copiii, posibilitatea de a-ți rezerva hotel sau de a închiria mașină. Pentru a-ți petrece timpul cât mai plăcut sunt o serie de magazine, cafenele, restaurante, iar dacă te simți rău atunci te poți adresa personalului care îți vor chema o ambulanță.

Londra, o destinație de vis, astfel dacă aveți timp nu ezitați să vizitați acest centru cultural. Aici se găsesc peste 30 de teatre, 240 de muzee, cinci orchestre simfonice și multe alte locații care merită văzute. Noi vă recomandăm: British Museum aici sunt antichități din toată lumea; Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de Știință.

Pentru iubitorii de natură propunem să vizitați magnificile parcuri din Londra: Parcul Botanic Royal, aici vă puteți delecta cu păduri tropicale, grădini de babus, diverși copaci rari și grădini acvatice.

Un alt parc renumit este și parcul Royal care pe lângă grădinile sale superbe are și o grădină zoologică care adăpostește peste 650 de specii de animale.

De asemenea vă propunem și Palatul Buckingham, reşedinţa familiei regale, Catedrala Wesminster, celebrul Big Ben. Turnul cu ceas, numit şi Turnul Elizabeth adăposteşte cel mai mare orologiu muzical cu patru feţe din lume şi este al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume. Acvariul din Londra, unde se găsește o mare varietate de specii de peşti, faună marină şi pinguini. Și desigur vă recomandăm să vizitați Turnul Londrei celebru pentru adăpostirea bijuteriilor regale.

Inainte de calatorie informati-va privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Londra pe AVIA.MD HOTELURI.


Schema aeroportului


Schema aeroportului Heathrow