]]>

Aeroportul Luton

Aeroportul Luton

Țara: Marea Britanie 
Cod IATA: LTN
Orele de lucru: 24/24

Aeroportul Luton este situat la 50 km de Londra. Acesta este utilizat în principal pentru a călători în interiorul țării, și Irlanda și în Asia și Africa de Nord. El este al cincilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie.

Pentru a ajunge la aeroport este nevoie de a merge pe autostrada M1și a utiliza ieșirea 10, urmând semnele spre aeroport. Aeroportul este situat în apropiere de ruta A505.

Legătura dintre Londra și aeroport se efectuiaza folosind trenuri, autobuze și taxiuri. Taxiurile sunt situate în partea din față a clădirii terminalului, acestea sunt disponibile si pentru persoanele cu handicap.

Aeroportul deservesc autobuzele locale care leagă aeroportul și zonele înconjurătoare. În același timp, există autobuze de la aeroport Luton - Airport Express, care leagă aeroportul și gara din Luton, Station Parkway, gratuit.

Din Luton Gara Station Parkway, care este situat la o distanță de 2 km de aeroport, puteți lua trenul spre Londra.

Pentru mai multe informații despre programele și rutele de trenuri și autobuze, puteți apela caile feroviare naționale sau Travelin.

Aeroportul Luton dispune de parcare, care este ușor accesibila și în care vă puteți lăsa mașina în termen mediu și lung. Există, de asemenea, parcare Express. Rezervarea unui loc de parcare poate fi online la aeroport.

Persoanele cu handicap au o varietate de facilități, cum ar fi rampele, parcare, scaune cu rotile, telefoane adaptate, etc. În plus, există oportunități pentru persoanele cu câini ca suport și câteva puncte de asistență specială.

Pentru un sejur plăcut la aeroport există mai multe cafenele și restaurante, plus un adevărat pub național. Există, de asemenea, magazin duty-free, un stand de ziare și librărie.

Oamenii de afaceri sau angajați care au nevoie pentru a finaliza lucrările importante au acces la Internet, telefon și fax. De asemenea, acesta este echipat cu un televizor, ziare și servicii restaurant.

În același timp, aici gasiti casa de schimb valutar, internet mobil, rețea Wi-Fi gratuit în zonele special amenajate. Este prevăzut un loc de joacă pentru copii. În plus, există un birou de obiecte pierdute și o capelă.