]]>

Aeroportul Internaţional Stansted

Aeroportul Internaţional Stansted

Țara: Marea Britanie
Cod IATA: STN
Orarul: 24/24 
 

Aeroportul Internațional Stansed se află la 40 de km față de capital Marii Britanii. Este un aeroport foarte important din Londra, fiind al treilea cel mai aglomerat aeroport. Peste aprozimativ 19 milioane de pasageri au tranzitat acest aeroport în 2010. Acesta operează cu zboruri ale companiilor aeriene low-cost.

Pentru a ajunge la aeroport urmați cursul autostradei M11 până la ieșirea 8, iar din Londra cea mai accesibilă cale este pe autostrada M25, la ieșirea 27.

Dinspre aeroport spre Londra dar și alte destinații se poate de ajuns cu taxiul, autobuzul și trenul. Taxiul poate fi luat din fața terminalului. De asemenea în fața clădirii terminalului este și stația pentru autocare. Cu autocarele companiei National Express ajungeți la destinațiile Victoria (A6 şi A7), Liverpool Street, Stratford (A9). Spre Baker Streer puteți ajunge cu Easybus, făcându-vă o rezervare online în prealabil. Spre Victoria este un autocar care merge 24 din 24.
 

Cu trenul companiei Central Trains puteți ajunge în următoarele destinații:
  • Cambridge
  • Leicester
  • Birmingham
De asemenea trenul Stansted Express face conexiunea dintre aeroport și stația Liverpool Street. Stația pentru a lua un tren se află sub clădirea terminalului.

Pentru pasagerii sau persoanele care au venit să întâmpine pe cineva își pot lăsa mașina în parcarea Hallmark pe o perioadă nelimitată. Pentru motociclete parcarea este gratuită și se află în zona D.

Între aeroport și parcare se face legătura cu ajutorul autocarelor care merg periodic în funcție de numărul de oameni.

În caz că aveți careva întrebări sau doriți să aflași vreo informați atunci pe teritoriu aeroportului operează un birou de informații care vă poate ajuta. De asemenea este un birou pentru bagaje și pentru lucrurile pierdute sau găsite.

Dacă sunteți presat de timp și aveți nevoie de un spațiu pentru careva afaceri, atunci United Business Centre vă stă la dispoziție. De asemenea este un centru de business și o sală de conferințe cu capacitatea maximă de 250 de persoane.

Persoanelor c dizabilități le sunt create condiții ca aeroportul să devină accesibil. Astfel, sunt toalete, cărucioare, autobus, telefoane, rampe de acces și lifturi. În același timp acștia primesc asistență la îmbarcarea în avion.

O gustare sau o băutură rece o puteți lua la unadintre cafenele sau restaurantele din incinta eroportului. Aici de asemenea găsim și magazine cu suvenire, un chioș cu ziare și o librărie și desigur renumiteșe duty-free.

Pentru diverse necesități pe teritoriul aeroportului activează case de schimb valutar, un serviciu poștal și bancomate și rețea de internet gratuită.

Dacă călătoriți cu copilul atunci aici este un salon al mamei și copilului. În plus pentru diverse situații sunt dușuri publice, o capelă și un birou de închirieri auto.


Schema aeroportului


Schema aeroportului Stansted din Londra