]]>

Minsk

Minsk

Minsk – capitala Republicii Belorus, este un oraș îngrijit cu bulevarde spațioase și arhitectură uimitoare în stilul Stalinist. Orașul a primit titlul de onoare "Orașul Erou". Minsk – centru politic, economic, cultural și științific al țării, precum și un nod de transport major. Printre orașele europene, acesta se situează pe locul al zecelea, în ceea ce privește numărul de populație, care ajunge la circa 2 milioane de oameni. Organizația internațională a Comunității Statelor Independente își are sediul central la Minsk.

Data înființării orașului este necunoscută, dar prima mențiune despre Minsk a fost găsită în 1067, în evidențele celebrului cronicar Nestor. La începutul secolului al XII-lea, acesta a devenit centrul unui principat separat. Primul duce al Minskului a fost Gleb Vseslavich, părintele dinastiei Glebovich care a guvernat 200 de ani. În 1793, ca urmare a împărțirii repetate a Poloniei, orașul a devenit parte al Imperiului Rus și centrul provinciei noi formate. În timpul celui de al doilea război mondial, Minsk a fost grav avariat, bombardamentele aeriene ale aeronavelor germane au distrus aproximativ 80% din clădiri și monumente istorice. Din 1991, Minsk este capitala Republicii Belorus.

Locuitorii din Minsk și oaspeții din străinătate sunt deserviți de aeroportul internațional „Minsk”, care este considerat terminalul principal al țării.

După devastatorul război mondial, în oraș s-au păstrat câteva clădiri vechi, de aceea orașul este dominat de clădiri moderne. Printre monumentele ce au reușit să le restabilească sunt: Biserică Catolică al Sfinților Simon și Elena, Teatrul Mare, Teatrul de Operă și Balet și Casa ofițerilor. Pe piața principală din Minsk – Piața Independenței, sunt concentrate clădiri importante ale orașului: Casa Guvernului, Primăria, Biroul de administrare al metroului și două universități de stat. La câțiva pași se află Galeria de Artă „Mastatstva” Academiei Națională de Știință, teatre, cinematografe, bănci și centre comerciale. Atenția turiștilor este atrasă de clădirea grandioasă a Muzeului de cărți, care deține mai mult de 70 de mii de exemplare de publicații rare. Seara, oaspeții de peste hotare vor fi încântați de plimbarea pe străzile pietruite din împrejurările conacului Troitsk, cu clădiri construite la sfârșitul veacului XIX, care datorită iluminării dobândește o vedere fabuloasă. Agențiile de turism locale, organizează excursii la complexul Memorial „Khatyn”, Parcul Național Naroch și în orașul construit în tradiții europene – Nesvij.

AVIA.MD oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a cumpăra bilete de la Chișinău la Minsk la cele mai mici prețuri. Sistemul de rezervare afișează toate opțiunile de zbor disponibile pentru data introdusă, începând cu cea mai ieftină opțiune. În panoul "Preferințele mele" puteți stabili filtrele necesare: ora de plecare și de sosire, numărul și durata de transferuri. După alegerea zborului potrivit, puteți obține biletul prin intermediul biroului nostru sau să-l procurați de acasă, din fața calculatorului, cu un card de credit.

Pentru a finisa organizarea călătoriei viitoare, vă rugam să vizitați AVIA.MD HOTELS, unde vă alegeți hotelul potrivit, dintr-un număr mare de hoteluri luxoase cât și econome.