]]>

New York

New York

New York – orașul, care este asociat cu toate visele și speranțele. Orașul, care presupune dinamismul, cu multe fețe, energie frenetică și atmosferă plină de viață incredibilă. Orașul, care nu doarme niciodată. Orașul de contraste uimitoare și posibilități infinite. Orașul - cel mai atractiv pentru turiști, primește anual aproximativ 40 de milioane de vizitatori din străinătate și din alte state ale Americii.

New York este deservit de trei aeroporturi internaționale moderne, unu dintre cele mai importante terminale de aer din SUA – Aeroportul John F. Kennedy, comercialul Newark Liberty și La Guardia, care este specializat în zborurile interne.

Se știe că, mai devreme pe teritoriul acestei metropole trăiau triburile indiene Canarsie și Manahattotsu. În 1625, coloniștii olandezi au îndrăgit acest loc și au construit o comună, numită New Amsterdam. În 1664, britanicii au capturat localitatea și au redenumit-o New York. Migrarea în masă a început după Războiul Civil. În 1835, New York-ul a devenit cel mai mare oraș din Statele Unite. În prezent, populația metropolei depășește 19 milioane de oameni și continuă să crească necontenit. New York City este format din cinci cartiere: celebrul Manhattan, cel mai populat Queens, preferatul localnicilor Brooklyn, zona rezidențială Bronx, care este situat pe Staten Island.

New York-ul este numit din culise "Capitala lumii", pentru că este cel mai important centru mondial politic, financiar, economic și cultural. Instituțiile financiare situate pe Wall Street, controlează aproape jumătate din finanțele lumii.

New York a fost ales ca loc de dislocare de multe companii bine-cunoscute în lumea financiară. Aice se comite destinul politic și economic al lumii. Industria turismului din New York este bine dezvoltată. Aproape că nu există persoane, care nu-și doresc să viziteze cel mai popular oraș al Americii. Fiecare turist se angajează să se plimbe de-a lungul parcul central, să urce pe puntea de observație a Empire State Building, să arunce o privire la Walk of Fame, să se bucure de spectacole din Broadway, să vadă statuia Libertății, să captureze zgârie- nori de pe Fifth Avenue, să se bucure de strălucirea neonului al pieței principale Time Square. În cartier este un număr mare de muzee de diverse direcții și profile, cele mai vizitate sunt Muzeul Metropolitan, Muzeul Madame Tussaud și Muzeul de Artă Modernă Guggenheim.

Puteți cumpăra bilete cu destinația New York din Chișinău de pe site-ul AVIA.MD. De ce anume de aici? Pentru că este ușor, comod și prețurile sunt rezonabile. Sistemul simplu de rezervare oferă opțiuni disponibile de zbor pentru data dumneavoastră și afișează biletele ieftine la dățile adiacente. Bilete de la Chișinău spre New York, pot fi procurate fie de la birou sau de la distanță, folosind Master Card și Visa.

Serviciul AVIA.MD HOTELURI oferă o gamă largă de hotele de la economice cu 3* până la luxoase cu 5*. Este nevoie doar să introduceți datele dvs. în sistemul de rezervare și să alegeți opțiunile disponibile pentru această perioadă.