]]>

Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York

Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York

Primul loc unde ajung vizitatorii străini, care doresc să viziteze America, de obicei este Aeroportul Internațional John F. Kennedy. El deține o poziție puternică în lista celor mai mari și mai importante aeroporturi din Statele Unite. Aeroportul este baza oficială a companiei aeriene bugetare americane Jet Blue Airways, precum și un centru de transfer important pentru companiile aeriene de renume mondial Delta Air Lines și American Airlines.

În fiecare an, în New York, care este deservit de trei aeroporturi, zboară aproximativ 100 milioane de pasageri, aproape jumătate dintre ei revin aeroportului John F. Kennedy. Este greu de imaginat că ,în 1942, pentru construcția terminalului a fost alocat doar 4 km². Primul nume al aeroportului “Idlewild”, a fost moștenit de la anteriorul teren de golf, situat anterior în locul acestuia. Numele, John F. Kennedy, i-a fost atribuit ,în anul 1963, atunci când durerea din inimile americanelor încă nu diminuase. Odată cu dezvoltarea aviației internaționale și-a extins hotarele sale, și-a construi terminale noi, în 1971, aeroportul avea deja 8 terminale. Despre mărimea aeroportului putem judeca, după numărul de angajați, care este de 200 de mii.

Infrastructura aeroportului uimește chiar și cei mai experimentați călători. Unele dintre terminalele aeroportului seamănă cu centrele comerciale, aici găsiți: magazine cu produse de brand-uri renumite, Duty Free, restaurante și reprezentanții lanțurilor de fast-food. Desigur, muncitorii de aeroport oferă un set standard de servicii: schimb valutar, oficiu poștal, terminale bancare, birou de informații și altele. Între terminale puteți să vă deplasați cu Air Train.

Linia calei ferate de mare viteză Air Train, conectează aeroportul cu gara suburbană Jamaica și două stații de metrou: Howard Beach (linia de metrou A) și Sutphin Blvd/Archer Av (linia F). Puteți ajunge în oraș cu autobuzele companii Nev York Airport Express, care circulă la fiecare jumătate de oră pe rutele: aeroport – gara centrală, aeroport - gara Pennsylvania, aeroport - stația de autobuz Administrarea Porturilor. Costul călătoriei este circa 16 $. Desigur, pasagerii pot utiliza, de asemenea, serviciile unui taxi. Cu toate acestea, trebuie să fiți pregătiți că va trebui să plătiți pentru o călătorie între 40-100 $, în funcție de distanță.
 

Planul aeroportuluiAeroportul Internațional John F. Kennedy, New York