]]>

Nisa

Nisa

Nisa - un oraș de coastă uluitor de frumos, situată în sudul Franței. El este unul dintre cele mai populare stațiuni de pe Riviera Franceză si capitala Coastei de Azur. În prezent, orașul este considerat al doilea cel mai mare din Franța, imediat după Paris.

Orașul a fost fondat de greci în secolul al IV-lea î.Hr. Acesta a primit numele în onoarea a zeiței victoriei Nica. În secolul VII, orașul a fost anexat ligii genoveze, mai târziu a fost stăpânit de sarazini. Regenții francezi au cercat în mod repetat să își stabilească dominația în acest domeniu, dar au reușit doar în 1792. În momentul de față, Nisa este un hub de transport major și o destinație preferată de turiști din întreaga lume.

Turiștii, care doresc să se bucure de apele de smarald ale Mării Mediterane și aerul curat al Alpilor , mai întâi ajung la aeroportul internațional "Nice Côte d'Azur."

Locul cel mai plin de viață al orașului este promenada centrală - Promenade des Anges, care este perfectă pentru o plimbare de seară. În timpul zilei, turiștii pot vizita clădirile situate de-a lungul malului maritim într-un stil eclectic: Palatul de la Méditerranée, Muzeul Massena, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul Maritim, și Muzeul Internațional de Artă primitivă Anatole Jackowski. Pe dealul Le Chateau și Boulevard Jean Jaures - turiștii vor găsi orașul vechi cu o mulțime de magazine de suveniruri, la fel, pieți de fructe și flori. Puteți inspira atmosfera franceză pe dealul Chateau, unde se situează o cetate cu aceeași denumire, un parc pitoresc și o cascadă , la Bazilica Notre Dame, Palatul Valroz și capela Misericordia pe Cours Salei. Neapărat trebuie de vizitat restaurantele locale și să gustați un sandviș cu ton Pan Bagnat, supa de pește Poisson și să comandați un platou deservit frumos cu fructe de mare.

Nu știți de unde să cumpărați bilet spre Nisa? Răspunsul este simplu - serviciul AVIA.MD. Sistemul ușor de rezervare, afișează toate zborurile posibile la data specificată și vă va oferi cea mai ieftină opțiune. Avantajul serviciului este că, pentru a cumpăra bilete de avion de la Chișinău la Nisa nu trebuie neapărat să ieșiți din casă. Puteți plăti cu ajutorul cardurilor bancare Visa și MasterCard.

Pentru a alege un hotel în orașul Nisa, accesați site-ul AVIA.MD HOTELS, care conține informații detaliate despre acestea: fotografii ,serviciile pe care le oferă, distanța până la centrul orașului și a.m..