]]>

Nizhjnevartovsk

Nizhjnevartovsk

Nizhjnevartovsk - oraș industrial rus, situat în vestul Siberiei și este renumit pentru câmpurile bogate în petrol. Prestigioasa revista Forbes i-a acordat orașului locul 14 în lista celor mai favorabile orașe pentru afaceri. Statistica rusă arată că, Nizhnevartovsk deține o poziție puternică în primele cinci dintre cele mai bogate orașe din țară, înainte de Sankt Petersburg și Ekaterinburg.

La începutul secolului XX, pe locul centrului industrial de astăzi, era satul Vartovsk. În 1965, a fost descoperit domeniul petrolier în Samotlor, astfel câmpul a devenit obiectul de construcție al comsomoliștilor, care atras tinerii profesioniști din întreaga Uniune Sovietică. În doar cinci ani, lucrătorii tineri au construit infrastructura necesară (baie, grădiniță, școală, clubul petroliștilor, studio TV), pentru a face zona locuibilă, inclusiv și pentru familii cu copii. În 1972, satul s-a transformat în oraș, care a fost redenumit în Nizhnevartovsk.

Orașul modern și compact și toate zonele înconjurătoare sunt deservite de Aeroportul Internațional Nizhnevartovsk. În imediata apropiere a aeroportului, este situată una dintre atracțiile principalele ale orașului – Aleea de Onoare a Echipamentelor Aeronautice, care a fost construită în semn de recunoștință pentru generația de lucrători, care au stăpânit terenul și au zidit orașul.

În prezent, capitala petrolieră din Federația Rusă, este cea mai mare bază de producere a industriei petroliere, centrul financiar și economic al regiunii. În fiecare an, crește fluxul de vizitatori din străinătate. Localnicii neapărat indică turiștilor monumentul – Cuceritorii Samotlor-ului, unde cuplurile din Nizhnevartovsk depun flori. Puteți explora orașul continuând de la piața centrală, unde veți găsi maiestosul Palat de Arte cu o mulțime de sculpturi și havuzul care cântă. Turiștii pot vizita, de asemenea, Biserica Nașterii Domnului, Complexul Muzeul Etnografic numit T.D. Shuvaev, Parcul Muzeu Vergansk "sub cerul liber". O sursă de mândrie și un loc preferat de populația urbană este râul Ob, care în mod miraculos se transformă la luminile de seară.

În Nizhnevartovsk se petrec festivaluri anuale "Prietenia Popoarelor" și "Nopțile din Samotlor", unde oaspeții străini vor putea să simtă atmosfera festivalurilor folclorice rusești, să viziteze expoziții interesante, să se bucure de spectacole și concerte.

Pe site-ul AVIA.MD puteți cumpăra bilete de la Chișinău la Nizhnevartovsk, la prețuri foarte rezonabile. Sistemul de rezervare vă oferă o alegere de zboruri cu prețuri diferite de la diverse companii aeriene. Cel mai bine, căutați bilete cu câteva luni înainte de călătorie și le rezervați.