]]>

Novy Urengoy

Novy Urengoy

Novy Urengoy este un oraș tânăr și dinamic din regiunea Tiumen, care este distins cu statutul neoficial de „capitala producției de gaze” din Federația Rusă. Numele orașului se traduce din dialectul Nenets ca „capcana morții”. Un astfel de nume neatrăgător nu-l împiedică să fie cel mai populat oraș din districtul autonom Yamalo-Nenets și depășește centrul administrativ în ceea ce privește dezvoltarea industrială.

La începutul secolului al XX-lea, în locul orașul modern era o pustietate, unde din când în când mai treceau triburile nomade Nenets. Originea orașului datorează angajaților stație seismologice „Tsybenko”, care au găsit în zonă câmpul de gaze. Prima sonda exploatată a fost de către brigada masterului Polupanov în 1966. În august 1975, a fost înregistrat oficial satul Novy Urengoi, care în numai cinci ani a devenit oraș. Cea mai mare asociație industrială “Urengoygazdobycha”, în primele șase luni de la începerea activității, a marcat primul miliard de metri cubi de gaze, iar cinci ani mai târziu a fost instituit transportul de materie primă către Europa de Vest. În prezent, domeniul Urengoy este cel mai mare din lume, iar ponderea companiilor de gaze bazate aici, constituie a patra parte din tot gazul rusesc.

Aeroportul Novy Urengoy
situată la marginea orașului, face legătură cu marele orașe ale Federației Ruse, oferind zboruri regulate.

Clima aspră al acestui loc, compensează cu posibilitatea de a viziona una dintre cele mai frumoase fenomene naturale – Aurora Boreală. Spectacolul de lumini incredibil de frumos ce elucidează cerul cu conturi mistice, poate fi combinat cu vizitarea obiectivelor turistice din oraș. Monumentul simbolic al producătorilor de gaz și constructorilor este edificiul principal al localității Novy Urengoy. Pe coasta râului Sede-Yaha se amestecă armonios cu peisajul natural, biserica Sf. Maiestuos Serafim Saranski - un obiect de mândrie al localnicilor. La câțiva pași se află parcul de vară cu un havuz, la care tinerii din oraș se adună în companii. Puteți vedea, de asemenea, memorialul Victoriei și monumentul „pionierii Urengoy-ului” Vizitatorii orașului cărora le place liniștea naturii, aerul curat, se pot bucura de plimbările pe jos prin pitorescul peisaj al tundrei din preajma râului Taz, atât de bogat într-o varietate de fructe de pădure și ciuperci. Distracția populară de iarnă este considerată plimbările cu snowmobilul peste vastele întinderi ale tundrei înzăpezite. În vacanța de la Anul Nou, în această localitate, arhitecții talentați ridică orașul de gheață, astfel atrăgând atenția vizitatorilor “capitalei producătoare de gaz”.

Serviciul AVIA.MD oferă posibilitatea de a cumpăra bilete de la Chișinău spre Novy Urengoy, la prețuri accesibile. E de ajuns să introduceți în sistemul pentru rezervare datele ce vă interesează și pe ecran va fi afișat toate opțiunile de zbor disponibile întreprinse de diferite companii aeriene. Avantajul este posibilitatea de a procura de la distanță bilete de la Chișinău la Novy Urengoy, efectuând plăți folosind cardurile bancare Visa și MasterCard.

Pe site-ul AVIA.MDHOTELS utilizatorii pot rezerva o camera în hotel pe tot parcursul sejurului la Novy Urengoy.