]]>

Aeroportul Novy Urengoy

Aeroportul Novy Urengoy

Aeroportul Novy Urengoy este complexul aerian civil din Districtul Autonom – Yamal-Nenets, situat la 4 km de centrul orașului cu același nume. Transportul aerian de pasageri realizează zboruri în exclusivitate cu companiile aeriene rusești: Transaero, Aeroflot, Ir Aero, Yu Teyr, Yamal și compania siberiană S7. „Capitala producătoare de gaze” din Federația Rusă este legată prin zboruri regulate directe cu Moscova, Sankt-Petersburg, Novosibirsk, Omsk, Ufa, Tyumen și Ekaterinburg. Tendințele sezoniere sunt Krasnodar, Anapa și Salekhard.

Construcția terminalului a început în septembrie 1975, imediat după înregistrarea oficială a satului Novy Urengoy. Aeroportul a fost construit într-o perioadă scurtă de timp, iar în luna octombrie al aceluiași an a fost efectuat primul zbor tehnic.

Pe motiv că nu pretinde la un loc de frunte, aeroportul oferă un set foarte limitat de servicii. La parterul complexului aerian este o recepție ce prestează servicii de informare a zborurilor, centru medical, precum și mai multe magazine și cofetării. În serviciile cu plată sunt incluse depozitul de bagaje, cazarea la hotel, ambalare bagajelor, comanda anunțurilor la radio cu caracter personal și transportarea bagajului de mână la bordul aeronavei. La etajul al doilea se află sala de așteptare, unde pasagerii pot achiziționa ziare și alte lucruri esențiale. Familiile cu copii mici și femeile însărcinate pot profita de camera mamă și copil.

Aeroportul Novy Urengoy este situat în partea de sud a orașului și este conectat cu transportul public spre toate zonele acestuia. Cu autobuzul №1 ajungeți la nord (așa localnicii numesc partea de nord a orașului), autobuz №3 urmează pe traseul aeroport – gara feroviară, autobuz №5 duce pasagerii în sectorul MK-144. Timpul de călătorie este mai puțin de 30 de minute, prețul biletului – 20 de ruble. În următoarele sate circula autobuzele respective: №10 - în Limbyayakha și №22 - în Korotchaevo. Tariful este de 100 de ruble, timpul de călătorie este de aproximativ –o oră și jumătate. O altă metodă alternativă pentru a ajunge la destinația dorită este taxiul. O călătorie în condiții confortabile până în centrul orașului va costa aproximativ 100-120 de ruble.