]]>

Oklahoma City

Oklahoma City

Oklahoma City - cel mai mare oraș din partea centrală de sud al Statelor Unite ale Americii, care este capitala statului Oklahoma. Numele orașului are rădăcini indiene și vine de la cuvintele „Okla” și „Humma”, ceea ce înseamnă „oameni roșii”.

Pe teritoriul orașului modern, cu ceva timp în urmă, au locuit triburi indiene. Spaniolii au pus piciorul pe aceste meleaguri în sec. al XVI-lea și au introdus acest teritoriu în hărțile topografice. Câteva secole la rând, spaniolii și francezii au încercat să-l stăpânească. Data întemeierii al orașului Oklahoma City este considerată 22-04-1889, atunci când a început cursa pentru dreptul de a poseda o bucată de pământ din teritoriile vacante. Statul Oklahoma cu capitala ce poartă același nume, a intrat oficial în componența Statelor Unite ale Americii pe 16-11- 1907, ca al 46-lea stat. În 1928, în apropierea orașului s-a descoperit un câmp petrolier, declanșând fluxul de imigranți, ceea ce a devenit un imbold puternic în dezvoltarea economică.

Astăzi, Oklahoma City este al 20-lea cel mai mare stat, un nod important de transport, centrul economic, cu o industrie bine dezvoltată în domeniul aerian, petrolier, agricol și energetic. Aici sunt sediile celebrelor companii multinaționale, precum și locația bazei militare BBC – Tinker Air Force. Potrivit revistei economice populare Forbes, Oklahoma City – unul dintre mare orașe al Statelor Unite ale Americii ce este rezistent la recesiune.

Populația din Oklahoma City și vizitatorii săi, sunt deserviți de Aeroportul Internațional Will Rogers.

Un loc preferat pentru relaxare și plimbări de seară al localnicilor este considerată zonă Bricktown, care se conectează la centrul de canale acvatice din oraș. Turiștii pot fi interesați de o călătoria cu taxiul de apă, pentru a vizita monumentul modern, ridicat în cinstea fondatorilor acestui oraș. Instalarea superbă include 45 de figuri aventuroase, cowboy neînfricați, familii onorabile cu vagoane de cai, conducători necruțători de cai în căutarea unui teren mai bun. Atenția oaspeților de peste hotare îl merită unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș - Grădina Botanică Myriad, care se mândrește cu sera de plante tropicale “Crystal Bridge”. Începând cu anul 2000, cel mai vizitat loc din oraș a devenit complexul Oklahoma City National Memorial and Museum, care perpetuează memoria victimelor atacului terorist din 1995. Complexul include o porțiune al clădirii ce s-a păstrat, cunoscut sub numele de „peretele supraviețuitorilor”, 168 de pietre cu numele celor ce au murit, făcute sub formă de scaune, și muzeul în care sunt afișate o colecție impresionantă de exponate.

Capacitatea de a cumpăra la prețuri accesibile bilete de la Chișinău la Oklahoma City, oferă serviciul AVIA.MD. Sistemul de rezervare on-line, în câteva minute, procesează cererea introdusă și afișează toate opțiunile de zbor posibile întreprinse de diferite companii aeriene. Opțiunea aleasă de dumneavoastră, o puteți cumpăra imediat de la distanță prin intermediul unui card de credit, sau să plătiți în numerar la biroul companiei.

Alegeți un hotel elegant, modern, modest sau de elită pe site-ul AVIA.MD HOTELS, care oferă utilizatorilor o mulțime de varietăți de cazare, concepute pentru a se potrivi cu fiecare buget.