]]>

Praga, aeroportul international Vaclav Ruzyne

Aeroportul international Vaclav Ruzyne din Praga

Aeroportul international Vaclav Ruzyne, a primit numele în onoarea primului președinte al Republicii Cehe, este cel mai mare nod aerian din țară. În anul 2007, în cadrul unei ceremonii «World Airport Awards» a fost distins cu titlul de cel mai bun aeroport din Europa Centrală și de Est. În plus, acesta este inclus în lista din puținele aeroporturi care efectuează excursii pentru turiști despre activitatea serviciilor al aeroportului.

Deschiderea oficială a porților aeriene din Praga fost pe data de 05 aprilie 1937, atunci când a devenit necesar să se împartă aviația civilă de cea militară. În același an la Expoziția Internațională de la Paris de artă și tehnologie, aeroportului i-a fost atribuit o diplomă și medalie de aur pentru arhitectura clădirii, în special sectorului de înregistrare. După ce Republica Cehă a aderat la Uniunea Europeană Aeroportul din Praga sa extins în mod semnificativ, s-au reconstruit clădiri noi, care a sporit aproape dublu cifra pasagerilor.

Vaclav Ruzyne Aeroport este situat la marginea orașului. Transportul public ajunge până în centrul orașului în mai puțin de o oră. Stația de autobuze se află chiar la ieșirea de la terminalele №1 și №2, de aici poți lua trei autobuze cu care pasagerii ajung în diferite sectoare ale orașului. Destinația finală a fiecărui autobuz este în vecinătatea cu stația de metro. Autobuzul cu №100 și №179 transportă pasagerii până la linia galbenă a metroului iar autobuzul cu №119 până la cea verde. Puteți procura bilete chiar de la automate, însă dacă nu aveți monede le cumpărați de la șoferul autobuzului.

Dacă zburați cu transfer prin Praga și durata de ședere vă permite, atunci puteți vizita orașul pe câteva ore și să luați un taxi ca să economisiți din timp. O altă opțiune este să vă folosiți de autobuzul AirExpress. Ruta sa este fără stații până la punctul final, care este la câțiva pași de atracțiile principale din Praga.

Mecanismul folosit de personalul aeroportului și utilizarea noilor tehnologii contribuie la dezvoltarea dinamică al acestuia. Aeroportul servește zilnic zeci de mii de turiști, cu practic nici un moment de întârziere, datorită pregătirii din timp a aeronavei și al personalului întotdeauna politicos la punctul de trecere.


Schema aeroportului


Schema aeroportului Vaclav Ruzyne