]]>

Aeroportul din Roma Ciampino

Aeroportul din Roma Ciampino

Tara: Italia

Cod IATA:
CIA

Orarul:
24/24


Aeroportul din Roma Ciampino sau Aeroportul Giovan Battista Pastine se află la 15 km față de centrul Romei.

Acesta este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Roma, iar în 2008 a fost tranzitat de 4,7 milionae de pasageri.

Pentru a putea ajunge la aeroport din Roma trebuie să mergeți în direcția Castelli Romani pe Via Appia Nuova. Iar pentru a ajunge în Roma sau o altă destinașie puteți folosi trenul care la fiecare 10 minute are o cursă spre centrul Romei. De asemenea trenul face legătura și cu aeroportul Fumicino.

Un alt mijloc de transport sunt autobuzele. Compania Terravision asigură legătura dintre aeroport și gara Termini, dar de obicei acestea lucrează cu zborurile a nouă companii. Respectiv locurile sunt rezervate pentru pasagerii companiilor de zboruri. O altă companie de autobuze Schiaffini circulă la fiecare 30 de minute și face conexiunea dintre aeroport și stația de tren Ciampino, de aici puteți lua un tren spre centrul Romei. O altă rută de autobuze face legătura dintre aeroport și stația de metrou Anagnina. În plus sunt și taxiurile, iar aici noi vă recomandăm să apelați la serviciile companiilor ce au mașini cu taxatoare.

Aeroportul deține o parcare pentru clienții săi, dintr care opt locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități. În cadrul aeroportului sunt create facilități pentru antreprenori, astfel aceștia au acces la o sală echipată pentru conferințe și întâlniri de afaceri.

De asemenea în aeroport pasagerii au acces la serviciile uneo bănci, a unui oficiu poștal precum și la bancomate și la birouri de schimb.Pentru cumpărături sunt magazine de suvenire și cadouri precum și renumitele duty-free-uri. Totodată sunt o serie de restaurante, cafenele și baruri cu un meniu bogat și pe toate gusturile.

Pentru a asigura siguranța pasagerilor în cazul micilor incidente în cadrul eroportului este deschisi non-stop un serviciu de prim-ajutor dar și o farmacie. Persoanelor cu dizabilități le sunt create condiții de acces cum ar fi rampele și ascensoarele.

Odată ajunși la Roma vă recomandăm să vizitați Vaticanul un mic oraș - țară care vă va surprinde prin frumusețea și splendoarea lui. De asemenea în Roma trebuie de văzut Panteonul, Colosseumul și Forumul imperial.

Inainte de calatorie va puteti informa privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Roma pe AVIA.MD HOTELURI.

Schema aeroportului


Schema aeroportului Ciampino din Roma