]]>

Ekaterinburg

Ekaterinburg

Ekaterinburg - centrul administrativ al regiunii Sverdlovsk, care ocupă locul al patrulea în Federația Rusă, după numărul populație. Orașul a fost construit pe malul râului Iset, în 1723, la ordinul lui Petru I, care și-a pus ca scop să construiască cea mai mare uzină metalurgică din Rusia. În timpul domniei Ecaterinei a II-a, orașul a intrat în regiunea Perm și este singurul ce a primit statutul "orașul de munte." În plus, orașul a devenit un nod important de transport, o cheie în calea către Siberia bogată în resurse.

În prezent, Ekaterinburg-ul este centrul administrativ, științific, educațional, cultural și industrial al regiunii Ural. Orașul găzduiește aproximativ 40 de autorități federale și aproximativ 90 de sucursale ale instituțiilor bancare naționale și locale, el mai este poreclit "capitala Uralului".

Ekaterinburg și zonele limitrofe ale regiunii Sverdlovsk din Ural, se deservesc la Aeroportul Internațional Koltsovo. Fluxul de pasageri anual e de aproximativ 4 milioane.

Potrivit statisticilor, Ekaterinburg este locul trei în lista celor mai vizitate orașe din Rusia (primul - Moscova, al doilea - St. Petersburg) .Orașul este un tezaur de istorie și cultură rusă. Cel mai renumit punct de atracție este Biserica pe sângele vărsat, perpetuând amintirea dinastiei Romanov. Localnicii încă regretă că în orașul lor s-a realizat tragedia dată, care a intrat în istoria mondială - o pedeapsă crudă și nejustificată al împăratului Nicolae al II-lea și familiei sale. Aducând omagiul măreței Biserici de sânge, oaspeții pot vizita piața principală a orașului – Piața anului 1905, barajul orășenesc de pe râul Iset și parcul istoric adiacent, conacul Rastorguev-Kharitonov și Zotov- Tarasov, casa Sevastyanov și alte obiecte istorice. De pe platforma centrului de afaceri Visotski, turiști se pot bucura de o panoramă minunată al Ekaterinburg-ului.

Biletele Chișinău – Ekaterinburg sunt disponibile pe site-ul AVIA.MD, care este echipat cu un sistem convenabil de rezervări online. Serviciu facilitează procesul căutării biletelor, afișând toate zborurile disponibile efectuate de companii aeriene diferite. Biletele Chișinău – Ekaterinburg pot fi cumpărate de la distanță, fără a vă întrerupe de la serviciu sau treburile casnice.

Dacă nu aveți unde să stați la Ekaterinburg, atunci serviciul AVIA.MD HOTELS vă oferă mai multe opțiuni la prețuri diferite.