]]>

Salonic

Salonic

Salonic – al doilea oraș ca mărime din Grecia, cu un trecut istoric bogat, pe care a rămas amprentele marilor imperii: roman, bizantin si otoman. Legenda spune că fondatorul orașului a fost regele macedonean Casandru, care l-a numit în onoarea iubitei sale soții. „Orașul Sfânt”, „Capitala Binecuvântată”, „Orașul, căruia îi sunt cântate laude”, așa număr de epitete nu a primit nici un alt oricare oraș din Grecia. La sfârșitul secolului XX, Salonic au fost distins cu titlul de Capitală Culturală Europeană. În 2010, editura Lonely Planet l-a inclus în topul cinci al orașelor pentru petreceri (party city). În 2014, orașului i s-a acordat titlul flatant – „Capitala Tineretului al Uniunii Europene”.

Salonic este considerat „capitala de nord” al Greciei, cedează primul loc Atenei, după populație și importanță economică. Orașul este un important centru comercial industrial, cultural și turistic. Portul său joacă un rol important în viața orașului, aici vin croazieră și nave ce transportă mărfuri. Oaspeții din străinătate, preferă transportul aerian, acesta aterizează pe Aeroportul Internațional „Macedonia”, care este situat la 12 km de oraș. Salonic de multe ori servește ca punct de plecare spre nordul Greciei, oferind acces ușor la stațiunea peninsulei Halkidiki și se află doar la 200 km distanță de Kastoria, care are un renume mondial grație fabricării produselor din blană de cea mai înaltă clasă.

Festivalul Internațional de Film și Târgul Internațional de la Salonic au loc în fiecare an, în această perioadă orașul este invadat de turiștii străini. Principalul loc cult al Capitalei de Nord este considerat maiestoasa bazilică „Sfântul Dumitru”, pe care localnicii o numesc „ocrotitoarea spirituală a orașului” Celălalt mai vizitat obiectiv este Turnul Alb, ce se ridică falnic pe marginea apei. În antichitate acesta a fost folosit ca post de observare, din care se declanșa o alarmă în cazul vizualizării navelor inamice, iar acum este un muzeu cu o platformă frumoasă. În imediata apropiere de turn se află Muzeul Arheologic, care este renumit prin colecția sa mare de opere de artă și artefacte macedonene, aparținând diferitelor epoci. Monumentele arheologice și istorice importante sunt considerate ruinele Forumul Roman și Rotonda, cu cea mai veche mozaică din lume ce a supraviețuit. Pentru iubitorii de plajă, în orașul înotul nu se recomandată, însă în imediată apropiere turiștii vor găsi plaje de nisip încântătoare Agia Triada Angelochori.

Pentru a cumpăra bilete de la Chișinău la Salonic la cele mai mici prețuri, fără a vă deranja sunând la toate agențiile de turism populare din oraș, accesați portalul AVIA.MD. Sistem de rezervare simplu în câteva minute va procesa cererea și va afișa pe prima poziție opțiunea cea mai ieftină disponibilă. De asemenea, informează și despre cele mai mici prețuri pentru datele adiacente. După ce v-ați ales opțiunea bine chibzuită, puteți achiziționa de la distanță biletele de avion de la Chișinău la Salonic, folosind un card de credit sau să plătiți în numerar direct la birou.

Rezervați un număr în orașul Salonic și în satul turistic din apropiere pe site-ul AVIA.MD HOTELS.