]]>

Salonic, Aeroportul Internațional "Macedonia"

Salonic, Aeroportul Internațional

Aeroportul Internațional Macedonia este poarta de aer din nordul Greciei, situată la 15 km de orașul Salonic. De la aeroport sunt efectuate zboruri interne și internaționale, ale căror număr crește brusc vara, datorită apropierii de stațiunile populare din Grecia – Halkidiki și Riviera Olimpică. Capacitatea aeroportului ajunge la 4,000,000 pe an.

În 1930, a avut loc marea deschidere a portului aerian „Aeroportul Salonic Micra” În timpul celui de al doilea război mondial, a fost folosit în calitate de aerodrom militar, iar în 1948 și-a reluat activitățile sale ca aeroport civil. Autoritățile locale dându-și seama de importanța transportului aerian, s-au preocupat de extinderea și modernizarea complexului. În 1993, portul de aer și-a schimbat numele în celebrul „Macedonia”, ca semn de apreciere pentru trecutul istoric al acestei țări.

Aeroportul „Capitalei de Nord” are doar un terminal, însă acesta este echipat cu tot necesarul pentru o așteptare confortabilă de zbor. În conformitate cu standardele internaționale, aeroportul are echipamentul recomandabil pentru circulația persoanelor cu dezabilități. Acesta are un set standard de servicii pentru pasageri ca: sucursale bancare, schimb valutar, depozitarea bagajelor, biroul obiectelor pierdute, centru medical, camera pentru mamă și copil. Pentru copii este prevăzut un loc de joacă Τhe smile of the child. Pe teritoriul complexului aerian lucrează un restaurant, mai multe baruri, cafenele, magazine, inclusiv o cofetărie. Trăsătura specifică al acestui aeroport este că magazinele duty-free sunt situate în partea din față a zonei de control vamal. În duty-free se găsește o varietate de produse grecești: cosmetică populară pe baza uleiului de măsline, tradiționalul lukkum, vinul din Santorini „Vinsanto” și măsline delicioase.

Pentru a ajunge în oraș, folosiți-vă de autobuzul №78, care circulă la fiecare jumătate de oră și urmează până la Autogara Macedonia Intercity busstation. Noaptea circulă autobuzul №78N. Timpul de călătorie - 40 de minute, prețul biletului - 1€. Dacă aveți o altă destinație finală ca Halkidiki, atunci trebuie să luați autobuzul №79A, care circulă de la Autogara din Salonic. El va lăsa pasagerii la stația KTEL Halkidikis, de unde rulează autobuze pe trasee interurbane. Costul mediu al unui bilet este de 10-15 euro, intervalul de circulație – 3-4 ore. Iubitorii de confort pot folosi serviciul de taxi. Costul estimat al călătoriei poate fi calculat în funcție de 1 km = 1 euro. O altă alternativă este să comandați preventiv un taxi de la companiile ce furnizează astfel de servicii. Pasagerii vor putea alege tipul potrivit de vehicul, precum și costul exact de călătorie, contând la o întâlnire în fața aeroportului cu o plăcuță. Pentru cei ce preferă exploatarea independentă al peninsulei Halkidiki , este recomandat să utilizați serviciul de închiriere auto.


Planul aeroportului


Planul aeroportului din Salonic