]]>

Aeroportul Internațional Soci

Aeroportul Internațional Soci

Aeroportul Internațional Soci este cel mai mare hub de aviație din Districtul Federal de Sud, care deservește Abhazia și principalul oraș-stațiune în Rusia – Soci. Traficul de pasageri anual este peste 3 milioane, astfel, ocupă locul opt în lista celor mai aglomerate aeroporturi din Rusia.

Pe locul aeroportului de astăzi, în timpul celui de al doilea război mondial, era localizat aerodromul militar, care a fost construit pentru protejarea coastei Mării Negre. După ce războiul s-a încheiat în 1945, aeroportul a fost reorientat pentru nevoile aviației civile și a primit numele oficial – aeroportul Adler. În anii ’50, de la aerodrom s-au efectuat un număr foarte mic de zboruri, și numai în timpul zilei. Construcția complexului pe scară largă a început în 1960, când orașul Soci a câștigat statutul de stațiune multinațională. Zborurile internaționale au început să se efectueze abia în 1981, primele zboruri erau către: Praga, Budapesta si Bratislava. La începutul secolului XXI, aeroportul a fost redenumit “Soci”. În ajunul Jocurilor Olimpice, complexul aerian a fost reconstruit. În prezent, aeroportul modern Soci are două terminale cu echipament actualizat pentru bagaje, cu 10 poduri de îmbarcare, terminale separate de afaceri și private.

În clădirea aeroportului, pasagerii vor găsi un set necesar de servicii, pentru o așteptare confortabilă. În avantajul turiștilor aici lucrează: cabine auto-înregistrare, case de schimb valutar, terminale bancare, centru medical, oficiul obiectelor pierdute și camera mamă și copil. Pe teritoriu sunt mai multe cafenele și reprezentanți ai lanțurilor de fast-food. În magazinele duty-free, pasagerii vor găsi o selecție largă de suveniruri, parfumuri, cosmetică decorativă, precum și dulciuri și băuturi. Terminalul de aer este echipat cu ascensoare și scări rulante, care simplifică deplasarea între terminale.

Aeroportul este situat într-unul din sectoarele mari ale orașului Soci - Adler, distanța până în centru este de 28 km. Pentru a ajunge în centrul orașului, folosiți ca transport de mijloc – trenul , primul se pornește la 12.45 și ultimul la ora 21.00. Călătoria cu o escală la Adler este de 50 de minute, costul unui bilet la Soci este de circa 70 de ruble Până în centrul orașului, la fel, puteți ajunge cu autobuzul № 124. Cu maxi-taxi se poate de ajuns în orășelele apropiate: Moldovka cu №130, Golitsyno și Lipniki cu №131, Krasnaya Polyana cu №135. La aeroport, turiștii pot contacta serviciul de taxi cu tarife fixe, "Horoșee", care garantează credibilitatea și siguranța pasagerilor.


Schema aeroportului

Schema aeroportului din Sochi