]]>

Sochi, Aeroport International


Aeroportul Soci (Adler) / Sochi International Airport


Țara: Rusia
Regiunea: Krasnodar
Tip aeroport: civil
Cod (ICAO): URSS
Cod (IATA): AER
Altitudine: +27m
Trafic de pasageri (an): 2,086 mil.
Ora locală: UTC +4
Program de lucru: 24/24


Aeroportul internațional Soci – aeroport internațional din Federația Rusă, situat în Soci. Aeroportul ocupă al șaptelea loc după volumul traficului total de pasageri din Rusia și este al doilea nod aerian după mărime din Districtul Federal de Sud. Aeroportul a fost creat în 1945 și la momentul dat are două terminale de pasageri – pentru cursele interne (noul terminal) și pentru cursele internaționale (terminalul vechi).

În cadrul aeroportului internațional din Soci funcționează următoarele reguli de înregistrare a pasagerilor pentru zbor: - Înregistrarea la cursele internaționale se începe cu 2 ore înainte de ora de decolare, indicată pe bilet, și se încheie cu 40 de minute înainte de decolare; - Pentru cursele interne – se începe cu 1.5 ore înainte, se termină cu 40 de minute înainte de decolare.


Companiile aeriene care operează zboruri prin intermediul acestui aeroport: Aeroflot, Aerosvit Airlines, Air Moldova, Ak Bars Aero, Armavia, Belavia, Gazpromavia, Izhavia, Jat Airways, Mordovia Airlines, Nordavia, NordStar, Orenair, Polet Airlines, S7 Airlines, Saravia, Severstal Air Company, Somon Air, Tajik Air, Transaero Airlines, Turkish Airlines, Ural Airlines, UTair Aviation, Uzbekistan Airways, VIM Airlines, Yakutia Airlines, Yamal Airlines


Servicii aeroportuare


În cadrul aeroportului din Soci sunt disponibile următoarele servicii:
 • Depozit de bagaje;
 • Filială bancară și oficiu poștal;
 • Restaurant, cafenea, bar;
 • Magazine;
 • Centru de afaceri;
 • Parcare auto;
 • Punct de îngrijire medicală;
 • Sală-VIP;
 • Camera pentru mame și copii;
 • Hotel.

Numere de telefon importante

 • Biroul de informații aeroport:+7 (8622) 40 00 88;

Restaurante pe teritoriul aeroportului


Shokoladnița

Cafeneaua «Shokoladnița» propune clătite, prăjituri, ceai și cafea, supe, salate, gustări și sandvișuri. La aeroport există mai multe restaurante: la etajul doi al sectorului А și în curtea interioară a aerogrării.

Program de lucru: 24/24.


Adriano

Mai mult de treizeci de tipuri de pizza italiană originală, specialități din bucătăria europeană, o gamă bogată de vinuri și cafea. Restaurantul se află la etajul doi în zona de așteptare a sectorului С. Program de lucru non-stop. Telefon 8 (988) 505-44-55


Movenpick


Movenpick — unul din cele mai populare branduri premium de înghețată din Elveția, bine cunoscut și pe piața europeană. Întruchipare a autenticității elvețiene, Movenpick a fost întotdeauna asociată cu calitatea înaltă, naturalețea ingredientelor, inovațiile și experiența în industria «frigului dulce». Aceasta poate fi găsită la etajul doi în sectorul В. Program de lucru: 9:00 — 21:00.


Panini Bar

În Italia prin «panini» se subînțelege sandvișuri delicioase, care, de regulă, sunt propuse în baruri, bistrouri și snack-barurile de pe marginea drumurilor. Sandviș-barul Panini este amplasat în zona de așteptare a sectorului B, la etajul doi al aerogării — vis-a-vis de ghișeul de înregistrare.


Pizzeria "Bella Napoli"

Bucătărie tradițională italiană. Pizzeria oferă o gamă largă de opțiuni atît pentru un mic-dejun leger, cît și pentru un prânz sau cină copioasă. Pizzeria lucrează 24/24.


Hotel


Hotelul este situat la 600 metri distanță de aeroport. La dispoziția oaspeților sunt puse 64 de camere cu grad diferit de confort și capacitate.

Hotelul este deschis non-stop.

Număr de telefon pentru rezervări: +78622411322.


Inchirierea automobilelor


Agenția de turism Solei-Turism poate rezerva pentru clienții săi automobile prin intermediul celor mai importante companii de închiriere auto din întreaga lume.


Transport terestru


De la gările din Soci, Adler și satele situate de-a lungul autostrăzii paralelă stațiunilor circulă autobuzul și taxiul rutelor №105 și 124. Chiar de la Adler pleacă autobuzele locale și taxiurile de rută №51, 130 și 131.
Autobuzul № 51: Aeroport – Centrul comercial din Adler (piața)
Autobuzul № 124: Aeroport - Soci (gara de trenuri)
Autobuzul № 130: Adler - Aeroport – Crescătorie de păstrăvi (sat. Moldovka)
Autobuzul № 131: Adler - Aeroport - sat. Golițino
Autobuzul № 131: Adler - Aeroport - sat. Lipniki
Autobuzul № 135: Aeroport - sat. Красная Поляна (Poienița Roșie)


Taxi


Pe teritoriul aeroportului funcționează serviciul de taxi oficial «Хорошее». Taxiul oferă un maxim de confort, siguranță și securitate, prețuri fixe accesibile.

Program de lucru non-stop.

Telefon: +7 (8622) 35-81-00.

Inainte de calatorie va puteti informa privind disponibilitatea camerelor si preturilor la hotelurile din Ыщсрш pe AVIA.MD HOTELURI.


Schema aeroportuluiSchema aeroportului din Sochi