]]>

Stockholm

Stockholm

Stockholm – orașul extraordinar de frumos, capitala Suediei, plină de culori diferite și se poziționează ca "Capitala Scandinaviei." Este cel mai mare oraș suedez, unde trăiește aproape un sfert din populația țării. Numele orașului provine de la doua cuvinte suedeze: „stask” tradus ca „golf” și „aholme” ce înseamnă „insulă”, adică formează o insulă în Golf.

Prima mențiune documentară a orașului se întâlnește în 1252. Stockholm este fondat de regele suedez al casei familiei bjelbo Birger Jarl. Amplasarea geografică convenabilă și accesul la Marea Baltică a asigurat succesul orașului ca port comercial. În 1634, Stockholm devine în mod oficial capitala regatului suedez, care provoacă o creștere anuală constantă a populației, duce la dezvoltarea extrem de rapidă. În a doua jumătate a secolului XX, orașul este în curs de dezvoltare de noi tipuri de producție, ceea ce-l face un centru important de comerț și servicii.

Populația de la Stockholm și oaspeții străini sunt deserviți de două aeroporturi internaționale. Cel mai important este considerat aeroportul Arlanda, al doilea - aeroport Bromma, care este specializat în zboruri interne, iar al treilea - aeroportul Skavsta este conceput pentru zborurile low-cost.

Astăzi, Stockholm este un centru financiar, economic, științific și cultural foarte important. În oraș sunt sediile multor instituții financiare ca: băncile Scandinaviei bine-cunoscute, companii de asigurări, Bursa din Stockholm și altele. Orașul este, de asemenea, cunoscut prin ceremonia care premiază laureații cu Premiul Nobel.

Prezența patrimoniului istoric și monumentelor, precum și numeroase festivaluri petrecute în cest oraș, oferă un flux de turiști din întreaga lume pe tot parcursul anului. Statistica spune că, anual Stockholm atrage peste 7 milioane de călători.

Ca regulă, cunoștința cu Stockholmul începe cu orașul vechi din Gamla Stan, care este reședința dinastiei ce guvernează Suedia – Palatul Regal. În fiecare zi, la prânz, pe Piața Palatului se observă o concentrație mare de turiști, care privesc cu interes ceremonia schimbării de pază. După aceasta, puteți vizita Trezoreria aflată în apropiere, Palatul de Armură, Casa Cavalerului și Muzeul Nobel. La fel, o acumulare de turiști pot fi găsiți pe insula Djurgården Royal. Cele mai vizitate sunt: Muzeul Vasa, Muzeul de Artă „Galeria Tilska” și Muzeul în aer liber Etnografic, cunoscut pentru istoria în miniatură a Suediei. Călătorii sunt atrași involuntar de structura sferica impresionantă - "Ball Erickson." Se poate de urcat în partea de sus a mingii cu ajutorul caruselului Sky view, care oferă o vedere minunată a capitalei suedeze.

Pe site-ul AVIA.MD puteți cumpăra bilete de la Chișinău la Stockholm, la fel, și retur la cele mai mici prețuri din oraș. Ușor de manevrat, sistemul de rezervare permite să cumpărați bilete de la distanță, efectuând o plata cu ajutorul unui card bancar. Vizitatorii pot face cunoștință cu toate opțiunile de zbor și să aleagă cel mai convenabil.

Serviciul AVIA.MD HOTELS vă oferă o mulțime hotele de diferite categorii la diverse prețuri și în conformitate cu standardele europene.