]]>

Aeroportul Surgut

Aeroportul Surgut

Aeroportul «Surgut» - este cel mai mare hub aerian a Districtului Autonom Hantî - Mansi, si se situeaza in orasul Surgut. La începutul anilor 30 ai secolului trecut, sa decis să-l construiască și el a început să funcționeze în mod constant în 1938. De atunci, de mai multe ori aeroportul și-a schimbat locația, trecând dintr-o zonă la alta iar în 1961 a fost în cele din urmă stabilit.

În 2004, aeroportul a mai deschis un terminal, în așa fel, a fost separată zona plecării de cea a sosirii. Aeroportul modernizat permite anual să servească mai mult de 1,5 milioane de pasageri.

Aeroportul «Surgut» se află la 9 km de centrul orașului sub același nume. Chiar lângă aeroport este localizată stația de autobuze,care duce pasagerii până la stația din oraș «Rechnoy vokzal». Autobuzele circulă cu interval de 15 minute, începând cu ora 6:35 până la 23:05. O altă alternativă este serviciul de taxi №206, unde stația terminus este satul Ghidrostroitel. Traseul său trece prin străzile principale ale orașului, programul de lucru este de la 6:30-21:00. Dacă doriți să ajungeți într-o zonă rezidențială trebuie să vă duceți pe strada Lenin sau Prospekt Mira, pentru a vă transfera în autobuzul dorit.

Aeroportul oferă un set standart de servicii. Aici sunt mai multe cafenele, magazin Duty-Free, punct medical cu cameră pentru mamă și copil, punct de referință non- stop, parcare și bancomate. Persoanele care întâmpină pot să procure flori din aeroport.

De obicei, înregistrarea începe cu 2,5 ore înainte de zbor. Cu toate aceasta, în cazul în care capacitatea avionului este mai mare de 200 de locuri, înregistrarea va fi deschisă cu 3 ore înainte de plecare. Sectorul internațional al aeroportului dispune de un sistem de dublu cordon, pentru a simplifica procedura de control vamal pentru acei pasageri a căror bagaje nu sunt supuse declarației vamale.
 

Schema aeroportuluiСхема аэропорта Сургут